Vujačiću određeno zadržavanje do 72 sata

Vujačić, saopšteno je iz ODT Podgorica, na Barutani je pištoljem nišanio u pravcu većeg broja policijskih službenika prijeteći da će pucati

5937 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Jelena Jovanović
Foto: Jelena Jovanović

Budvaninu Miru Vujačiću (39) Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici odredilo je zadržavanje do 72 sata zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

"Osumnjičeni se nije zaustavio policijskim službenicima na znak "STOP", na putnom pravcu Budva -Podgorica, zbog čega je za istim organizovana potjera. Nakon toga se zaustavio na makadamskom putu u mjestu Barutana i pištoljem nišanio u pravcu većeg broja policijskih službenika prijeteći da će pucati, a potom se dao u bijeg, ali je u toj namjeri spriječen od strane policijskih službenika koji su od njega oduzeli oružje za koje nije imao potrebnu dozvolu", saopšteno je iz ODT Podgorica.

Policajci su juče krenuli u akciju nakon što su obaviješteni da je Vujačić naoružan krenuo iz Budve ka Podgorici.

Kod Vujačića, kako je juče saopšteno iz Uprave policije, pronađen je pištolj i više komada pištoljske municije, kao i hladno oružje.

Vujačić je od ranije poznat policiji. Prije devet godina hapšen je zbog nasilja nad sugrađaninom. U maju 2015. prebio je tri ruska državljanina koji su koristili njegove taksi usluge. Navodno to je učinio nakon što su se pobunili zbog visine računa.

Bonus video: