Vušović uhapšen u Španiji

Prema pisanju medija, Vušović važi za bliskog saradnika kavačkog klana u Beogradu

13528 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.10.2024. 18:16h

Uprava policije saopštila je da je danas u Španiji uhapšen Nikola Vušović Džoni.

"Vijesti" su u septembru objavile da se šef kavačkog klana Radoje Zvicer i Vušović osumnjičeni da su tražili ubistvo Marka Ljubiše zvanog Kan.

"Danas je u Španiji slobode lišen državljanin Republike Srbije koji se potražuje na međunarodnom nivou od strane više evropskih država, kao i od strane organa za sprovođenje zakona Crne Gore - NCB Interpol-a Podgorica. Naime, slobode je lišen N.V. (34) iz Beograda za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu zbog obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo ubistvo u pokušaju putem podrstrekavanja", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da slijedi nastavak komunikacije NCB Interpol-a Madrid i NCB Interpol-a Podgorica putem INTERPOL-ovog kanala komunikacije I24/7, u dijelu razmjene ekstradicione dokumentacije i molbe za izručenje Vušovića Crnoj Gori, imajući u vidu da je za njim - članom organizovane kriminalne grupe, raspisano više međunarodnih potjernica, odnosno potjernica više država, a protiv kojeg je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu zajedno sa optužnicom protiv Zvicera, i koji se potražuju radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori.

Da je Vušović uhapšen u Barseloni, ranije danas je rekao potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, prenijela je Nova.rs.

Taj medij navodi da je Vušović, široj javnosti poznatiji i kao Džoni sa Vračara, označen vođom kriminalne grupe "vračarci" i da se nalazio u bjekstvu.

"Nikola Vušović Džoni uhapšen je u Barseloni u koordinisanoj akciji UKP i španske policije po našoj Interpolovoj potjernici", rekao je Dačić.

Radio televizija Srbije (RTS) navodi da prema pisanju medija, Vušović važi za bliskog saradnika kavačkog klana u Beogradu i da je navodno poslije hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka naslijedio njegov klan, a njegovo ime se, prema operativnim informacijama, povezuje sa najtežim zločinima.

Nova.rs navodi da se kriminalna grupa "vračarci", čiji je vođa uhapšeni Vušović, tereti za likvidacije "Pink pantera" Aleksandra Šarca, biznismena Dragana Ristića Čađe i navijača Aleksandra Halabrina.

Bonus video: