Nikšić: Uhapšen maloljetnik osumnjičen za krađe, prijava protiv osumnjičenog za krađu oko 28.000 eura

Procesuirane dvije osobe osumnjičene za teške krađe

2533 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Nikšićka policija je u oktobru, preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlila šest krivičnih djela i procesuirala dvije osobe, saopštila je Uprava policije.

Protiv Nikšićanina M.M. (52) podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo - teška krađa.

"Postupajući po prijavi oštećene da joj je iz porodične kuće u selu Macvare, opština Nikšić, otuđen novac u iznosu od oko 28.000 eura, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzeli mjere i radnje te identifikovali kao izvršioca M.M.(52) iz Nikšića. On je kako se sumnja, koristeći nepažnju oštećene, ušao u porodičnu kuću u njenom vlasništvu, gdje je tom prilikom iz spavaće sobe otuđio pomenuti iznos novca", piše policija.

Kažu da su pretresli stan i druge prostorije koje koristi M.M, na lokacijama Macavare i Kličevo, i tom prilikom pronašli i oduzeli 3.420 eura za koje se sumnja da su tada ukradeni, kao i pušku sa brzim nišanom sa šest komada municije u okviru, 56 komada municije raznog kalibra i zatvarač puške, za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

Krivična prijava podnijeta je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću.

Uhapšen maloljetnik

Nikšićka policija je, takođe, uhapsila maloljetnika iz tog grada i protiv njega tamošnjem tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio pet krivičnih djela teška krađa.

"On je, kako se sumnja, u prethodnom periodu, u večernjim časovima, upotrebom podesnog sredstva izvršio provale u kioske, kojom prilikom je iz istih otuđio novac, mobilne telefone, veću količinu duvanskih proizvoda, zatim provalu u ugostiteljski objekat iz kojeg je otuđio novac, tablet i mobilne telefone kao i provalu u privatni stambeni objekat iz kojeg je otuđio više predmeta i stvari, koje je kasnije prodao za novac nepoznatim licima", saopštila je policija.

Bonus video: