Konatar: Da li je Vladu sramota?

“GP URA postavlja pitanje Vladi: Da li vas je sramota da ukidate dječji dodatak za djecu nezaposlenih roditelja? Nijeste mogli naći pravedniji način za uštedu 1,65 miliona eura, na primjer da sebi uskratite dnevnice za najčešće nepotrebna i skupa službena putovanja”, piše u saopštenju
1 komentar(a)
Ažurirano: 23.12.2016. 15:55h

Vlada se oglušuje o potrebe siromašnih i izgubila je realnu sliku o socijalnom stanju države i njenih građana, a da je Crna Gora pravedna i solidarna država svako dijete bi primalo dječji dodatak.

To je juče, povodom predloga Vlade da ukine dječji dodatak za 4.300 djece u narednoj godini, saopštio koordinator za socijalnu politiku u Građanskom pokretu URA Miloš Konatar.

“GP URA postavlja pitanje Vladi: Da li vas je sramota da ukidate dječji dodatak za djecu nezaposlenih roditelja? Nijeste mogli naći pravedniji način za uštedu 1,65 miliona eura, na primjer da sebi uskratite dnevnice za najčešće nepotrebna i skupa službena putovanja”, piše u saopštenju.

Skupština je krajem septembra usvojila izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kako bi se osnovcima i srednjoškolcima čiji su roditelji nezaposleni i nemaju nikakvih primanja omogućilo da dobiju dječji dodatak.

Konatar , koji je jedan od predlagača Zakona, istakao je da građani treba dobro da obrate pažnju koji će poslanici imati dovoljno “ljudske hrabrosti” da podrže predlog Vlade i ukinu prava za 4.300 djece čiji roditelji ne rade.

“Kolika je sramota u pitanju najbolje se vidi u tome što Vlada na dječjim dodacima želi da uštedi 1,65 miliona, dok je istovremeno ove godine na službena putovanja potrošila više od šest miliona eura”, saopštio je Konatar .

On je istakao da poreski dug iznosi više od 700 miliona eura, a da Vlada u narednoj godini planira da naplati samo 12.

Konatar je zaključio da je u Crnoj Gori, po zvaničnim podacima, svako deseto dijete siromašno i da je predlog Vlade jasan znak da nemaju namjeru da brinu o građanima.

Galerija

Bonus video: