Bošković: U naredne tri-četiri godine da predškolsko obrazovanje bude dostupno svoj djeci

Vrtić se nalazi u nekadašnjem Domu MZ Bistrica,a Bošković se Grboviću i direktorici JPU “Dragan Kovačević” Radmili Backović što uspješno revitalizuju stare objekte koji su propadali i nijesu imali svoju namjenu, a sada služe humanoj djelatnosti
154 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2016. 18:54h

Vrtić "Bistrica" u istoimenoj mjesnoj zajednici u Nikšiću, koji se prostire na 113 metara kvadratnih i može da primiri 50 djece svečano su otvorili ministar prosvjete Predrag Bošković i predsjednik Opštine Veselin Grbović.

"U nikšićkoj opštini u roku od godinu otvaramo već treći vrtić, a za desetak dana ozvaničićemo rad takvog objekta i u Mjesnoj zajednici Kličevo. Ovim u potpunosti sprovodimo zacrtane planove Vlade da predškolsko obrazovanje podignemo na značajno veći nivo i u naredne tri-četiri godine učinimo ga dostupnim svoj djeci", kazao je Bošković.

Vrtić se nalazi u nekadašnjem Domu MZ Bistrica,a Bošković se Grboviću i direktorici JPU “Dragan Kovačević” Radmili Backović što uspješno revitalizuju stare objekte koji su propadali i nijesu imali svoju namjenu, a sada služe humanoj djelatnosti.

"Opština Nikšić može da bude primjer ostalim opštinama u Crnoj Gori kako zajedničkim naporima uprave i centralne vlasti možemo da napravimo lijepe i veoma korisne projekte, koje direktorica Backović veoma dobro primjenjuje", kazao je ministar.

On se zahvalio i svim prosvjetnim radnicima na predanom radu i kazao da je obaveza države da im stvori bolje uslove za rad i poboljšanje standarda.

"Prosvjetna profesija u narednom periodu revitalizovaće svoje mjesto koje je nekada imala, kako bi svaki prosvjetni radnik sa ponosom nosio svoje ime, a samim tim i svoju profesiju", kazao je Bošković.

Veselin Grbović je obećao da lokalna uprava neće stati na ovome, i da se nada da će i u narednoj godini biti otvoreno još nekoliko vrtića.

"Kada se nešto zajednički radi, uspjeh je sigurno zagarantovan", poručio je Grbović.

Radmila Backović je kazala da je novootvoreni vrtić 18 koji funkcioniše u sklopu JPU “Dragan Kovačević” i da ispunjavaju obećanje da će za najmlađe sugrađane otvoriti objekte u brojnim gradskim i prigradskim naseljima.

"U toku ove godine otvorili smo vrtiće u Kočanima i Župi, a ‘Bistrica’ je 18 član naše vesele porodice, koja je za kratko vrijeme uspjela da probudi veliko interesovanje mališana i njihovih roditelja sa ovog područja i u njemu već boravi 50 djece", kazala je Backović.

Otvaranjem novog vrtića, prema njenim riječima, ta predškolska ustanova daje puni doprinos kampanji Ministarstva prosvjete i UNICEF-a – "Svi u vrtiće".

"Sigurnim korakom ostvarujemo svoj cilj da svi naši mališani, bez obzira u kom dijelu Opštine živjeli imaju mogućnost da u svom mjestu pohađaju predškolski program", kazala je Backović.

Galerija

Bonus video: