Horizons Unlimited Montenegro 2016

U periodu od 25. do 28. avgusta na Eko katunu Vranjak na Bjelasici održan je četvrti po redu edukativni moto kamp pod pokroviteljstvom organizacije Horizons Unlimited.
0 komentar(a)
Horizons Unlimited, Foto: Helivideo.me
Horizons Unlimited, Foto: Helivideo.me
Ažurirano: 30.08.2016. 08:02h

Svake godine se u svijetu održi više od 20 ovakvih skupova, na svim kontinentima, dok je crnogorski jedini u regionu. Kao i prethodnih godina organizatori skupa su bili Tonko Nišavić, Blažo Milić i fotograf/videograf Ilija Perić.

Kamp je i ove godine opravdao svoje ime i kroz njega su prošli pravi avanturisti, ljudi koji žude za nepoznatim, a da bi to postigli nije im teško da sjednu na svoje dvotočkaše ili četvorotočkaše i da krenu na put. Njih šezdesetak iz cijelog svijeta (Novi Zeland, Amerika, Engleska, Holandija, Mađarska, Bugarska, Rusija, Grčka, Njemačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Srbija i Crna Gora) se družilo tri dana i razmijenjivalo svoja iskustva sa putovanja. Bilo je tu starih prijatelja a i puno novih lica.

Koncepcija HU skupova je takva da se tokom dana organizuju vožnje ili obuke a da uveče učesnici održavaju prezentacije o svojim putovanjima.

Prva noć je prošla uz prezentaciju Blaža Milića iz Crne Gore koji je govorio o svom putu oko svijeta. Sledeće veče je bilo posvećeno putovanju kroz Maroko o kojem je govorio Ruslan Spovsky iz Rusije. Priču pod nazivom “U potrazi za vulkanima i trolovima” je ispričao Boris Milošević iz Srbije. U subotu veče su prve utiske sa svog tek završenog putovanja po Indiji sa učesnicima podijelili Neven Romić, Vladimir Makrid - Gunja i Dušan Raičević iz Crne Gore.

Poslije njih su se predstavili Shanon i Mike Mills iz Amerike, koji su govorili o svom putovanju po Centralnoj, Srednjoj i Južnoj Americi. Na kraju je naš Đorđe Đođa Marković na specifičan način pokazao kako je počeo da putuje i što je to što ga pokreće da svaki put traži nove izazove.

Nakon svake prezentacije moglo se čuti “Ovo će biti moja sljedeća destinacija”.

I ove godine nezaobilazna je bila ekipa Crvenog krsta iz Kolašina, koja se odazvala pozivu organizatora kampa i učesnike podsjetila na pravila pružanja prve pomoći.

Nedjelja ujutro je osvanula i uz zahvaljivanje učesnici su nastavili svojim putem, neko kući a neko da osvaja nove destinacije, uz obećanje da će iduće godine ponovo doći.

Kliker inspiracije

Po završetku kampa Shanon iz Amerike je prišla Blažu Miliću u rekla da ima za njega mali poklon: poklanjam ti svijet. Poklonila mu je kliker koji je ona dobila od osobe koju je svojim primjerom inspirisala. Milić sada ima obavezu da taj kliker preda osobi koja će njega ispirisati na neki novi poduhvat.

(PROMO SADRŽAJ)

Bonus video: