Cecunjanin: Konik razvijati na zakonit i održiv način

"Divlje i neuređene deponije, sa naseljima koja nemaju riješena osnovna komunalna i infrastrukturna pitanja kao što su fekalna i atmosferska kanalizacija, zdrava pijaća voda, sanitarni čvorovi, asfaltirane ulice u mreži naselja, riješeno pitanje struje, telefona, interneta. Čitav niz ovako značajnih pitanja upućuje na zaključak da se ovim prostorom upravljalo nedomaćinski, stihijski isuprotno opštem javnom interesu"
67 pregleda 5 komentar(a)
Alen Cecunjanin, Foto: SDP
Alen Cecunjanin, Foto: SDP
Ažurirano: 04.07.2016. 10:03h

Donošenje programa ravnomjernog razvoja svih djelova Glavog grada je jedini način da prigradska i ruralna naselja dobiju elementarne uslove za funkcionisanje primjereno potrebama ljudi u 21. vijeku. Konik kao jedno od prvih planskih prigradskih naselja na nivou Podgorice u zadnjih desetak godina, a prevashodno od vremana rata na Kosovu, je u velikoj mjeri devastiran po svim mogućim mjerljivim parametrima, saopštio je Alen Cecunjanin, član Odbora Glavnog grada SDP.

On je dodao kako danas "na pomen Konika odmah dobijete asocijaciju da idete u zonu divljeg zapada bez ikakvog reda, gdje vladaju devastacija, loših higijenski i životni uslovi, sa divljim naseljima bez minimum uslova za život".

"Divlje i neuređene deponije, sa naseljima koja nemaju riješena osnovna komunalna i infrastrukturna pitanja kao što su fekalna i atmosferska kanalizacija, zdrava pijaća voda, sanitarni čvorovi, asfaltirane ulice u mreži naselja, riješeno pitanje struje, telefona, interneta. Čitav niz ovako značajnih pitanja upućuje na zaključak da se ovim prostorom upravljalo nedomaćinski, stihijski isuprotno opštem javnom interesu", kazao je Cecunjanin.

Brojni su, dodaje on, argumenti da se u "pojedinim segmentima razvoja svjesno postupalo sve sa ciljem da se sve to upotrijebi za kupovinu povjerenja određenoj političkoj opciji".

"Ima li veće nepravde, nego nekome dati prećutnu saglasnost da na državnom zemljištu u zabranjenoj zoni za građenje investira mukom stečeni novac za rješenje životnog pitanja kao što je krov nad glavom, a da potom za potrebu političke podrške DPS-u, istom tom čovjeku dođete I prijetite rušenjem kupujući na taj način njegovu podršku. To što vi dragi građani Konika i Vrela ribničkih nemate struju, vodu, asfaltiran put do kuće, kanalizaciju, što vam je deponija na ulazu u vaše domove, što svakog dana udišete dim najvećeg stepena zagađenosti sa obližnjih deponija, je vaša realnost, jer vi nijeste bili strateški partneri, kako ambasadora Miomira Mugoše, tako ni sadašnjeg šefa zaljubljenog u jedan veliki grad kojeg on zove Pariz Sen-Žermen. Ambasador je jako dobro brinuo o City kvartu, blokovima zgrada prekoMorače, Carinama, Delti, Bazaru, kilometrima bulevara za Marezu đe se slučajno nalazi njegova vila, dok ovaj drugi novac za kapitalne projekte u milionskom iznosu čuva za finansiranje svakodnevnih partijskih zapošljavanja na mjesec, dva dok izbori ne prođu", kazao je Cecunjanin.

SDP-u je, prema njegovim riječima, "jasno da sve to polako poprima obrise budvanskog scenarija, a jedini način da zaustavimo taj scenario je da budemo hrabri u oktobru, i izaberemo promjene na bolje".

Bonus video: