Berane: U požaru sedamnaestočlana porodica ostala bez krova nad glavom

„Mi smo reagovali najbrže što smo mogli, ali su ono vjerovatno zvali sa zakašnjenjem. Drugo to je stara kuća od lako zapaljivih materijala. Šteta je totalna da ta mnogobrojna porodica u kojoj ima dosta djece ostala je bez smještaja“ – rekao je Bogavac
51 pregleda 0 komentar(a)
Čile, požar, Foto: Shutterstock
Čile, požar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.03.2016. 10:16h

Sedamnaest članova porodice Đeljša Šoljaja u beranskom naselju Talum ostali su bez krova nad glavom, nakon što je njihova stara kuća u u potpunosti izgorjela sinoć nešto poslije 23 sata.

Načelnik opštinske Službe zaštite i spasavanja Tiho Bogavac rekao je Portalu Vijesti da su vatrogasci stigli kada je požar već bio u razbuktalkoj fazi i da su uspjeli da spasu samu jednu pomoćnu prostoriju, kao i da se vatra ne raširi na susjedne objekte.

„Mi smo reagovali najbrže što smo mogli, ali su ono vjerovatno zvali sa zakašnjenjem. Drugo to je stara kuća od lako zapaljivih materijala. Šteta je totalna da ta mnogobrojna porodica u kojoj ima dosta djece ostala je bez smještaja“ – rekao je Bogavac.

Naselje Talum, posebno donji dio gdje žive Romi, gusto je naseljen i kuće se nerijetko nalaze slijepljene jedna uz drugu.

„Uspjeli smo makar da spriječimo da se požar raširi. Uzrok ovog požara nije poznat“ – kazao načelnik beranske Službe zaštite.

Bonus video: