Rade Vojvodić obmanuo Savjet

Savjet je dobio takvu informaciju od menadžmenta, ne bi bilo korektno da je provjeravamo, kazao je predsjednik Mitrović
68 pregleda 9 komentar(a)
Rade vOjvodić, Foto: Boris Pejović
Rade vOjvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.12.2015. 06:50h

Istraživanje o gledanosti i povjerenju građana u Radio-televiziju Crne Gore (RTCG) zaustavljeno je na inicijativu te medijske kuće, a ne agencije koja je angažovana da ga uradi.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz agencije “Defacto” i RTCG.

Predsjednik Savjeta Ivan Mitrović nije juče želio da komentariše činjenicu da je menadžment RTCG, praktično, obmanuo to tijelo.

Mitrović je juče rekao da ne želi da komentariše slučaj, jer to “ne bi bilo korektno”.

“Savjet je dobio takvu informaciju od menadžmenta, iznio svoj stav i ne bi bilo korektno od nas prema njima da je provjeravamo”, kazao je on.

Mitrović je na sjednici Savjeta u ponedjeljak kazao da ga je menadžment informisao da su iz agencije predložili odlaganje objavljivanje rezultata istraživanja. Savjet je prihvatio zahtjev, ali i obavezao RTCG da rezultate istraživanja objavi do kraja januara.

Menadžment RTCG zatražio je od Savjeta odlaganje, jer, navodno, rezultati ne bi bili meritorni, “imajući u vidu nova dešavanja poput različitih incidenata i spinovanja javnosti koja se tiču naše kuće...”.

“Molimo vas da predložite članovima Savjeta da odgodimo započetu aktivnost sa čime je saglasna i istraživačka kuća...”, piše u dopisu upućenom Mitroviću, koji potpisuju generalni direktor Rade Vojvodić i rukovodilac Odjeljenja za promociju programa Sabrija Vulić.

Vojvodić juče nije odgovarao na pozive i poruku novinara “Vijesti”.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, iz RTCG su poslali upit agenciji “Defacto” da li će događaji poput objavljivanja nemontiranog intervjua sa predsjednikom SNP-a Srđanom Milićem negativno uticati na stavove građana.

Nakon što su, navodno, iz agencije odgovorili potvrdno, iz RTCG su upitali za mogućnost odlaganja istraživanja, na šta im je iz agencije odgovoreno potvrdno, jer je klijent uvijek u pravu...

Član Savjeta Goran Đurović, jedini koji je bio protiv odlaganja, kazao je juče da menadžment RTCG pokušava da odloži istraživanje, jer se plaši rezultata.

“Savjet RTCG je na nedavno održanoj sjednici zaključio da 'sadržaj u pojedinim emisijama informativnog programa nije dovoljno izbalansiran i objektivan prilikom izvještavanja o pojedinim događajima', a vjerujem da građani imaju još goru ocjenu informativnog programa TVCG. Istraživanje javnog mnjenja se izbjegava prethodne dvije godine, a ja vjerujem da je razlog isti - strah od građana”, rekao je on.

Đurović je istakao da nije dobro što predsjednik i većina članova Savjeta pristaju na “neprofesionalan i nekorektan” odnos menadžmenta.

“Volio bih da se prevarim, ali mislim da ovaj Savjet RTCG ne može uraditi mnogo i pored povremenih pokušaja da uspostavi autoritet. Nakon prve godine mandata, ovo tijelo, kao najveći upravljački organ, ne može da natjera menadžment da sprovede zaključke na mnogo nižem nivou”, kazao je Đurović.

On je na sjednici u ponedjeljak kazao da sumnja da agencija koja drži do svog profesionalizma može zatražiti odlaganje istraživanja, jer momenat “nije povoljan za naručioca istraživanja”.

O otpremnini i ugovoru u ponedjeljak

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, vanredna sjednica Savjeta RTCG zakazana je za ponedjeljak, na zahtjev Vojvodića.

Na njoj bi trebalo da se raspravlja o Vojvodićevom ugovoru o radu, nakon što u ponedjeljak Savjet i reizabrani direktor nijesu uspjeli da se dogovore o tome.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da Vojvodić zahtijeva da pravo na otpremninu bude predviđeno novim ugovorom o radu, na šta, navodno, Savjet ne želi da pristane.

Savjet se tome protivi poučen iskustvom sa Vojvodićevim prethodnikom Brankom Vojičićem, koji je nakon dobijenog otkaza na sudu dobio otpremninu od osamdesetak hiljada eura, koja je i bila sastavni dio njegovog ugovora o radu.

Pouzdani izvor “Vijesti” navodi da će sjednica u ponedjeljak biti održana iza zatvorenih vrata, nakon što se i prije nekoliko dana o tome na Savjetu raspravljalo bez prisustva javnosti.

Bonus video: