Čobeljić: Očekujemo plate od države i NATO

Predstavnika Generalštaba nije bilo na kongresu na kojem je Čobeljić reizabran
157 pregleda 3 komentar(a)
Nenad Čobeljić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nenad Čobeljić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.10.2015. 15:24h

Potpukovnik Nenad Čobeljić vodiće Sindikat odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) i u narednih pet godina, odlučeno je na prvom kongresu SOVCG.

Čobeljić je ocijenio da je SOVCG u proteklih pet godina iz faze borbe za goli opstanak prešao u fazu uspostavljanja dijaloga sa poslodavcem.

“Od Ministarstva odbrane, odnosno Vlade, očekujemo razumijevanje i potpuno nov kurs kada je u pitanju socijalno-materijalni položaj zaposlenih, tako što će materijalni položaj zaposlenih u MO i VCG adekvatno pratiti stremljenja naše države prema evro-atlantskim integracijama, odnosno da primjenjujemo postojeće standarde tih zemalja kada su zarade i prava pripadnika oružanih snaga u pitanju”, kazao je Čobeljić.

On je prije nekoliko dana poručio da su, u materijalno-socijalnom smislu, samo ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić i načelnik Generalštaba Dragan Samardžić i njihovi najbliži saradnici spremni za NATO, ali ne i zaposleni u Vojsci. Iz Ministarstva odbrane mu je odgovoreno da njegovo javno obraćanje doživljavaju “kao vid lične promocije, u susret izborima na kojima je upravo Čobeljić - jedini kandidat za tu funkciju”.

Na kongresu, kome nisu prisustvovali predstavnici Generalštaba Vojske Crne Gore, za članove Izvršnog odbora izabrani su Zdravko Kasalica, Slobo Peruničić, Branislav Manjerović, Milorad Ivanović, Goran Dragišić i Veselin Pejović, saopšteno je iz SOVCG. U nadzorni odbor izabrani su Vladimir Roćenović, Slavica Raković i Branko Martinović.

Bonus video: