Nikšićani brane košarkaško igralište od bagera

Opština Nikšić na košarka škom igralištu, koje je napravljeno prije desetak godina, ucrtala parking. Gradi se poslovni centar
70 pregleda 9 komentar(a)
Nikšić igralište, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić igralište, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.08.2015. 18:07h

Mladi iz kvarta “Centar I” iz Nikšića riješili su da se izbore za opstanak košarkaškog igrališta, koje su napravili prije desetak godina, a koje je gradnjom poslovnog centra dovedeno u pitanje.

“Odrastao sam na ovom terenu i sve što želimo je da se sačuva. Dobili smo informaciju da će se koš pomjeriti. Tražimo da se bezbjedno pomjeri, sačuva i da i dalje bude u upotrebi nakon što se objekat završi. Imamo razumijevanje za to da se sad ne može ovdje igrati, ali ne želimo da ostanemo bez terena“, kazao je Boško Bošković u ime svih korisnika pomenutog sportskog terena.

Nedavno su porušeni privremeni objekti koji su se nalazili ispred terena. Devet zakupaca je na javnoj licitaciji od Opštine kupilo zemljište na kome su se nalazili njihovi privremeni objekti, osnovalo preduzeće “Poslovni centar Nikšić” i počeli gradnju poslovnog objekta bruto površine hiljadu metara kvadratnih.

"Koš se sad mora maći zbog toga što se rade temelji i zbog bezbjednosti onih koji koriste igralište. Nakon završetka radova, koji će trajati nekoliko mjeseci, koš će biti vraćen. Hoće li Opština dozvoliti da on i dalje ostane to je druga stvar. Ja sam za to da koš ostane i da bude što više igrališt a“, kazao je Mirko Brkuljan, jedan od devet investitora.

Objasnio je okupljenoj omladini, koja je izašla da sačuva igralište, da je po detaljnom urbanističkom planu mjesto na kome se nalazi košarkaški teren predviđeno za parking, kao i da od Opštine zavisi da li će se to i dogoditi.

"Volio bih da ovo i dalje bude košarkaški teren. Da se ja pitam odmah bih dao garancije da će teren ostati i pomogao bih sve što mladima treba. Apelovao bih na Opštinu da ovaj prostor i dalje bude igralište“, kazao je Brkuljan.

Teren su mladi, prema riječima Boškovića, napravili prije deset godina, dva puta ga od sopstvenih sredstava renovirali i uvijek se na njemu okupljala omladina ne samo iz tog već i iz ostalih kvartova.

"Obratićemo se i Opštini da ovaj teren ostane tu gdje jeste, jer smatramo da nema potrebe da ovdje bude parking. Ovdje se dnevno okupi i do tridesetak nas koji igramo i isto toliko onih koji gledaju i to ne samo iz ovog kvarta, nego iz čitavog grada. Smatram da je ovo veoma kvalitetan prostor za odrastanje djece i ovaj poligon mora da se sačuva. Ukoliko nam Opština ne izađe u susret pisaćemo peticiju i uradićemo sve što je do nas da teren sačuvamo za ove i buduće generacije“, poručio je Bošković.

Bonus video: