Za ležaljke, tanjir voća i bokal hladne vode 75 eura

Nešto jeftinije je na hotelskoj plaži Svetog Stefana, gdje zakupac hotelskog kompleksa naplaćuje 50 eura za dnevni zakup plažnog mobilijara. Za mještane postoji popust, a podijeljen je i određeni broj propusnica
752 pregleda 38 komentar(a)
Kraljičina plaža, Foto: Vuk Lajović
Kraljičina plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 14.06.2015. 13:33h

Pristup Kraljičinoj plaži i ove, desete po redu godine imaju isključivo gosti hotelskog kompleksa Aman - Sveti Stefan.

To je i naznačeno na tabli, postavljenoj na dva metra visokoj metalnoj ogradi kojom je opasana ova najljepša crnogorska plaža koja, po svemu sudeći, predstavlja zabranjenu teritoriju Crne Gore za obične smrtnike. Pristup ovoj plaži čak i turistima koji bi željeli da je fotografišu je praktično nemoguć, a pogled na nju je moguće „baciti“ sa 15 metara, koz metalnu ogradu, ukoliko i to dozvoli obezbjeđenje.

Kompaniji Adriatic properties, kojom gazduje grčki biznismen Petros Statis, Vlada i “Morsko dobro” dali su u višegodišnji zakup tri plaže od Pržna do Svetog Stefana- Kraljičinu , Kraljevu i zapadnu svetostefansku plažu.

Pristup je dozvoljen Velikoj miločerskoj - Kraljevoj plaži koja se nalazi ispod „Vile Miločer“, ali da bi se okupali morate iznajmiti plažni mobilijar čiji je dnevni zakup 75 eura, koliko je i iznajmljivanje luksuznog apartmana u centru Budve.

Uz zakup mobilijara, onaj ko želi da odriješi kesu, dobija tanjir sezonskog voća i bokal hladne vode, ali i potpunu diskreciju i mir jer na gotovo 200 metara dugoj plaži ima sveg 12-ak suncobrana sa par ležaljki.

Nešto jeftinije je na hotelskoj plaži Svetog Stefana, gdje zakupac hotelskog kompleksa naplaćuje 50 eura za dnevni zakup plažnog mobilijara. Za mještane postoji popust, a podijeljen je i određeni broj propusnica.

Na istočnoj svetostefanskoj plaži, tik uz grad hotel, cijena zakupa ležaljki u prvom redu do mora je 30 eura, drugom 15, a u trećem redu 10 eura.

Slične cijene su i na hotelskoj plaži u Pržnu, ispod „Maestrala“, gdje je dnevni zukup suncobrana i dvije ležaljke 30 eura, a suncobran i jedna ležaljka 20 eura. Cijena parkinga je 12 eura.

Novo mjesto za klijentelu sa dubokim džepom je plaža u okviru rezidencijalnog kompleksa „Dukley gardens“, na Zavali, gdje je zakup kompleta plažnog mobilijara 50 eura, a gosti takođe dobijaju voće i vodu.

Cijene na javnim uređenim kupalištima, kada je riječ o iznajmljivanju plažnog mobilijara su ujednačene - od osam do 15 eura u zavisnosti od plaže.

Ovakav cjenovnik na snazi je godinama unazad, uprkos neizvjesnosti na turističkom tržištu zbog ekonomske krize u državama u regionu, te situacijom sa ruskim i ukrajinskim turistima.

Zakupci to pravdaju činjenicom da su ostale istovjetne i cijene zakupa plaža.

I parking kao prethodnih godina

Osim mobilijara, gost koji treba da dođe do plaže, mora i da plati parking mjesto čije su cijene takođe ostale nepromijenjene i visoke za kupovnu moć većine turista.

Na parkinzima kojima gazduje opštinsko preduzeće „Parking servis“, cijena u dnevnom teriminu je od 0, 8 do 1. 5 eura po satu u centru grada, dok je u večernjim satima dva eura. Cijena parkinga u garaži poslovnog šoping centra“ TQ plaza” je jedan euro. Cijena parkinga na Jazu i za plažu Kamenovo je tri eura za dan. Parking usluge na Svetom Stefanu su euro po satu.

Bonus video: