Tivat: Zgrada Vezuva pored Mankove

Ostali uslovi se poklapaju sa onima koji su izdati Mankovoj firmi za izgradnju zgrada u Porto Montenegru
362 pregleda 2 komentar(a)
Makedonsko naselje, Foto: Siniša Luković
Makedonsko naselje, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.01.2015. 15:35h

Ako je suditi po papirima koje izdaje Direktorat za građevinarstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma, neće samo kompanija kanadskog milijardera Pitera Manka „Adriatic Marinas“ biti u situaciji da graditi objekte u sklopu elitnog tivatskog nautičko-turističkog centra Porto Montenegro.

Tu će privilegiju vrlo vjerovatno imati i podgorička kompanija "Vezuv" koja je prije nešto više od godinu dana kupila makedonsko odmaralište, na uglu Ulice Blaža Jovanovića na Seljanovu, odmah preko puta nekadašnjeg Doma vojske u Tivtu.

Oronuli objekat odmarališta od oko 500 kvadrata, nalazi se na placu površine preko 800 kvadrata kojeg od uprave zgade Porto Montenegra dijeli samo Ulica Blaža Jovanovića, a u nepodrednoj blizini „Vezuvovog“ objekta je sjeverna odgradna kapija nekadašnjeg kompleksa Arsenala - sada marine Porto Montenegro.

Čitav kompleks, zajedno sa zemljišnim prostorom do magistrale prema istoku, kao i okolina Doma vojske, spadaju pod Državnu studiju lokacije „Arsenal“ koju je Vlada Crne Gore 2013. mijenjala u skladu sa najnovijim željama i potrebama glavnog investitora - konmpanije "Adriatic Marinas".

Na zahtjev "Vezuva“, Direktorat za izgradnju Ministarstva održivog razvoja i turizma, izdao je urbanističko-tehničke uslove za izgradnju na zemljišnoj parceli te firme. Vezuv može graditi stanove, poslovne prostore, hotele...

MORT je „Vezuvu“ postavio uslov da na svojoj parceli u Porto Montenegru može graditi zgradu spratnost P+4, u osnovi 650 kvadrata, a ukupne bruto površine 2.378 kvadrata.

Bonus video: