Osnovac pretučen ispred učionice

Zamjenica ombudsmana Nevena Stanković ranije je saopštila da su u prošlogodišnjem izvještaju kritikovali škole da zataškavaju slučajeve nasilja, ali i da nedostaje i sistemske pomoći djeci nasilnicima
228 pregleda 20 komentar(a)
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
OŠ Dragiša Ivanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.12.2014. 06:44h

Učenika sedmog razreda OŠ "Dr Dragiša Ivanović" na Zlatici pretukli su vršnjaci prije dva dana u holu ispred učionice.

Roditelji tvrde da su nastavnici morali da pozovu Hitnu pomoć za dječaka koji je zadobio povrede.

Kazali su da se plaše za sigurnost djece i apeluju na nadležne da spriječe vršnjačko nasilje...

Direktor škole Niko Raičević potvrdio je "Vijestima" da se desio sukob u prostorijama škole u odjeljenju jednog od sedmih razreda. Kazao je da je uprava škole pozvala roditelje i hitnu pomoć, ali da "nije bilo povreda" kod dječaka. Istakao je da su obavili razgovor sa roditeljima čija su djeca učestvovala u sukobu, ali i da je roditelj pretučenog dječaka "tražio da povedu računa".

Raičević je rekao da nije na njima da kažnjavaju učenike, već da daju vaspitne mjere, istakavši da je riječ o "malom sukobu".

Zamjenica ombudsmana Nevena Stanković ranije je saopštila da su u prošlogodišnjem izvještaju kritikovali škole da zataškavaju slučajeve nasilja, ali i da nedostaje i sistemske pomoći djeci nasilnicima.

Savjetnica ombudsmana Milica Kovačević tada je konstatovala da su im se roditelji češće obraćali za pomoć nego djeca, kao i da je bilo slučajeva da pedagoške i psihološke službe u školama nijesu reagovale.

Bonus video: