Pozitivna: Učitelji i nastavnici su obespravljeni, siromašni i nestimulisani

Milošević smatra da su plate zaposlenih u prosvjeti već godinama na neprihvatljivo niskom nivou
85 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Milošević, Foto: Pozitivna CG
Jelena Milošević, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 29.08.2014. 14:38h

Pozitivna Crna Gora podržava zahtjeve Sindikata prosvjete o povećanju zarada u tom sektoru. U toj partiji su pozvali crnogorsku Vladu da uradi sve što je dio njenih obaveza kako bi školska godina počela na vrijeme.

Odbornica Pozitivne u Skupštini Prijestonice Cetinje Jelena Milošević smatra da su plate zaposlenih u prosvjeti već godinama na neprihvatljivo niskom nivou.

“Stoga dajemo punu podršku njihovim zahtjevima. Učitelji i nastavnici su temelj obrazovanja, kulture i tolerancije jednog društva, ali danas su oni u Crnoj Gori obespravljeni, siromašni i nestimulisani. Na njih treba da se ugledaju djeca, ali i njihovi roditelji, ali ako nešto hitno ne preduzmemo povodom duboke krize u prosvjeti, ne da se na prosvjetni sistem ni djeca ni država neće moći osloniti, nego ga uopšte neće ni biti”, kazala je Milošević.

Pozitivna je pozvala Vladu da uradi sve što je dio njenih obaveza kako bi školska godina počela na vrijeme i u duhu koji dolikuje prosvjetnim radnicima.

“Neophodno je da se pokaže dobra volja da se unaprijedi materijalni položaj zaposlenih u prosvjeti, jer smo svjesni da to zavisi od ekonomske politike Vlade kao i procjene ekonomskih zbivanja u narednim godinama. Ima dosta pitanja koja se moraju riješiti u razgovoru sa predstavnicima sindikata, i nema razloga da to Vlada ne učini na vrijeme, jer u misiji u kojoj obrazovanje ima smisla, država treba da pomogne nastavnicima i učiteljima”, zaključila je Milošević.

Bonus video: