Mladi i slobodno vrijeme: Nikšićani bi na bazen, koncerte i u kino

Iako više od dvije trećine ispitanika ima dovoljno vremena za slobodne aktivnosti, većina njih to vrijeme koristi da bi surfovali internetom, šetali ili gledali televiziju
6 komentar(a)
Ažurirano: 10.06.2014. 03:18h

Slobodno vrijeme je đavolje igralište. Višak slobodnog vremena često vodi u rizično ponašanje, kazao je juče Božina Stešević iz NVO Agencija za lokalnu demokratiju na okruglom stolu u Nikšiću, organizovanom u sklopu projekta „Cooperazione Montenegro“.

Kancelarija za mlade pri Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić sprovela je istraživanje na temu „Mladi i slobodno vrijeme“.

“Oni to vide kao vrijeme bez obaveza, kada mogu da rade šta oni hoće, dok roditelji smatraju da djeca u slobodnom vremenu treba da se bave sportom i uče. Kada su u pitanju sadržaji koji mladima fale na listi prioriteta, prema mišljenju više od dvije trećine ispitanika, to je bazen, zatim slijede koncerti i bioskop“, kazala je Maja Radoičić, savjetnica za mlade u Sekretarijatu za kulturu, sport,medije i socijalno staranje.

Iako više od dvije trećine ispitanika ima dovoljno vremena za slobodne aktivnosti, većina njih to vrijeme koristi da bi surfovali internetom, šetali ili gledali televiziju.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za utorak, 10. jun.

Bonus video: