Nikšić: Dijete od dvije godine neko udario u vrtiću?

Vaspitačice iz obdaništa kažu da se desila nezgoda - „da se dječak povrijedilo udarom u vrata
466 pregleda 45 komentar(a)
Željko Kruščić, Foto: Ivan Petrušić
Željko Kruščić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 19.09.2013. 07:19h

Porodica Kruščić iz Nikšića podnijela je prijavu protiv odgovrnih u JU “Dragan Kovačević” zbog sumnje da je u vrtiću “Proljeće” u Ćemencima, njihovog dvogodišnjeg sina neko od starijih u tom vrtiću udario u predjelu glave i nanio mu ozbiljne povrede. Dječak i nakon šest dana još nosi tragove povrede, za koju otac Željko sumnja da je nastala direktnim udarom šake.

„Kad sam ušao u vrtić dovela ga je vaspitačica i kazala da su imali malu nezgodu. Čim sam uzeo dijete u ruke i vidio mu lice i kakva mu je bila ušna školjka, zaprepastio sam se“, kaže Željko.

Potom je poveo sina do centralnog vrtića u gradu kako bi povredu prijavio direktorici Radmili Backović, ali, kako kaže, vjerovatno zbog kraja radnog vremena nije našao nikog. Ubrzo je dječak počeo da povraća, završio je u hitnoj, a porodica u nikšićkoj policiji da prijavi cijeli slučaj.

Sumnju da se umjesto nezgode krije zapravo udarac koji se pokušao zataškati, Željko zasniva na tvrdnji da ga niko tog dana nije ni obavijestio da se dječak navodno sam povrijedio.

"Oni tvrde da je ovo pad. Nije pad jer ja tačno vidim prste na desnoj strani obraza. Tražiću da za ovo neko odgovara", akže otac djeteta

„Niko me nije pozvao. Mogu da izvade listing i provjere. Oni tvrde da je ovo pad. Nije pad jer ja tačno vidim prste na desnoj strani obraza. Tražiću da za ovo neko odgovara. Ljekar koji je pregledao dječaka samo je opisao povrede. Od čega su nastale utvrdiće vještak“, priča Kruščić, dok pokazuje slike koje je napravio neposredno prije nego što su sina odveli u bolnicu.

U JU “Dragan Kovačević” kažu da o detaljima nezgode znaju samo iz onoga što su ispričali zaposleni u vrtiću “Proljeće” koji su, kako kaže direktorica Radmila Backović, smatrali da je povreda bezazlena, budući da se dijete poslije nezgode normalno ponašalo.

„Moje informacije su da se dijete povrijedilo udarom u vrata. Poslije povrede dijete je ostalo u vrtiću, imalo ručak i spavanje. Znači, nikakvih posljedica nije bilo, a medicinska sestra je, naravno, čitavo vrijeme pratila njegovo stanje“, kazala je Backović.

Ona kaže da je rano donositi bilo kakve zaključke: “Mi ćemo, ako se utvrdi povreda radnih obaveza, morati da postupimo po zakonu“.

Bonus video: