Vlada će graditi četiri vrtića u Podgorici, po jedan u Pljevljima i Ulcinju

Udruženje Roditelji u septembru je pokrenulo peticiju za hitnu gradnju novih ili dogradnju postojećih vrtića
7 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2013. 19:03h

Vlada je, na osnovu inicijative Udruženje Roditelji, odlučila da do 2016. godine izgradi šest vrtića, četiri u Podgorici i po jedan u Pljevljima i Ulcinju.

Udruženje Roditelji u septembru je pokrenulo peticiju za hitnu gradnju novih ili dogradnju postojećih vrtića, a nakon prikupljanja potrebnih šest hiljada potpisa građana, Vlada je razmotrila njihovu inicijativu.

Pomoćnik ministra prosvjete Vesna Vučurović, rekla je da je Vlada zadužila Ministarstvo prosvjete da raspiše javni poziv za javno privatno partnerstvo za izgradnju vrtića u gradovima u kojima je taj problem naizraženiji.

TV Vijesti, Ana Manojlović

„Ministarstvo prosvjete će nastaviti pregovore sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope o kreditnim sredstvima od deset miliona eura za izgradnju predškolskih ustanova u Podgorici, Pljevljima i Ulcinju“, kazala je Vučurović.

Ona je navela da u martu očekuju potpisivanje tog kredita, i da bi ove godine trebalo da budu završeni planski dokumenati i tenderska procedura.

„Do iduće godine prvi vrtići treba da počnu da se grade, i oni će se raditi fazno, a do 2016. godine treba da se završe svi planirani zadaci“, kazala je Vučurović.

U Podgorici je planirana izgradnja vrtića u Bloku 6, na Starom Aerodromu, u opštini Tuzi i Zagoriču.

Vučurović je podsjetila da je u završnoj fazi izgradnja vrtića u Golubovcima i Tivtu kao i da se jedan vrtić u Bijelom Polju gradi, a da je u toku rekonstrukcija drugog.

Ona je kazala da će se intenzivirati razgovori i sa drugim opštinama u cilju sagledavanja mogućnosti za proširivanje predškolskih ustanova u većim gradovima.

Prema riječima Vučurović, Vlada ima stalne kontakte sa Udruženjem Roditelji, i oni da su upoznati sa planovima Ministarstva, u cilju poboljšavanja kapaciteta vrtića.

Galerija

Bonus video: