Podzemni prolaz vrijedan 1,2 miliona, pretvoren u kafić

Ženski košarkaški klub Budućnost će besplatno koristiti prostor sljedećih pet godina, uz obavezu održavanja
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2012. 08:08h

Ženski košarkaški klub (ŽKK) “Budućnost” besplatno je dobio na korišćenje podzemni prolaz između zgrada Maksima i Vektre, koji je poreske obveznike koštao ukupno 1,2 miliona eura.

ŽKK “Budućnost” u prolazu je otvorio i “Sport Caffe Budućnost”, a od Glavnog grada u podzemnom prolazu dobio je i klupske prostorije.

Memorandumom, potpisanim sa Sekretarijatom za sport i kulturu Glavnog grada, predviđeno je da “Budućnost” prostor koristi sljedećih pet godina, bez ikakve nadoknade, ali uz obavezu održavanja.

Direktor ŽKK ”Budućnost” Zoran Vukčević kazao je da neće plaćati zakup, jer su “ruinirani” prolaz, izgrađen prije samo četiri godine, pretvorili u “prijatan ambijent”.

"Prolaz je bio u ruiniranom stanju, međutim, klub je obezbijedio investicije i to pretvorio u prijatan ambijent (kafea) u kojem je asortiman prilagođen sportistima. 'Klub neće plaćati zakup jer je uložio sredstva za uređenje prostora, u obavezi je da obezbijedi održavanje cijelog prostora i preuzeo je ostale komunalne obaveze. U tom periodu, 'Budućnost' i Sekretarijat za kulturu i sport će definisati sporazum o daljoj saradnji'”, rekao je Vukčević “Vijestima”.

Sam prolaz, u kojem se od prije nekoliko dana nalaze stolovi kafe bara, koštao je građane 600 hiljada eura, a pripadajuća rampa i liftovi još toliko.

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, između ostalih i da li se, u skladu sa zakonom, podzemni prolaz može koristiti i u ugostiteljske svrhe.

“Sport Caffe Budućnost” otvoren je 10. oktobra, a cijelom dužinom podzemnog prolaza postavljeni su stolovi. Zidove prolaza sada krase fotografije košarkašica i košarkaša i drugih sportista “Budućnosti”.

Vukčević je istakao da su obezbijedili sve dozvole za rad i za točenje alkohola.

On je rekao da su se obratili Glavnom gradu za pomoć i podršku, jer ŽKK “Budućnost” nije imao svoje prostorije.

“Na ovaj način Grad je uredio jedan prostor za pješake, a klub je dobio osnovne uslove za rad, a sportisiti svoj kutak”, smatra Vukčević.

Galerija

Bonus video: