Milica Marković: Porodila sam se prije vremena zbog Duška Kneževića

On (Duško Knežević) nas je predstavljao kao svoje vlasništvo, rekla je bivša voditeljka emisije "Glamur noar"
2090 pregleda 0 komentar(a)
Marković, Čolović, Filipović, Foto: Zoran Đurić
Marković, Čolović, Filipović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.01.2012. 18:16h

Bivša novinarka TV Atlas i jedna od voditeljki ukinute emisije “Glamur noar” Milica Marković navela je da je samo jednom dobila ugovor o radu na šest mjeseci u toj medijskoj kući, iako je tamo radila preko dvije godine.

Navela je da je za vrijeme njene trudnoće završavala u bolnici i prijevremeno se porodila zbog stresova koje je doživljavala od bivšeg poslodavca Duška Kneževića, menadžerke programa Melihe Ramusović i bivše izvršne direktorke televizije Tatjane Obradović.

Ona je sa koleginicama Jelenom Filipović i Oliverom Čolović u aprilu 2011. podnijela tužbu, tražeći od Kneževića obeštećenje od 75.000 eura, zbog izbjegavanja obaveza iz radnog odnosa, kao i zbog mobinga i diskriminacije na radnom mjestu.

Knežević je želio da prikaže kao da smo ja i on bliski, pa me i grlio, zbog čega mi je bilo veoma neprijatno

"Smatram da je Obradović to namjerno uradila da bih ja sama otišla iz televizije, jer mi nije mogla dati otkaz, ni smanjiti platu, obzirom da uopšte nijesam primala platu, niti imala ugovor o radu. Ja sam sjutradan završila u bolnici", rekla je Marković.

Knežević nas je predstavljao kao svoje vlasništvo

Ona je navela da je Ramusović više puta zvala da dođe na "poslovne sastanke", kako bi upoznala sagovornike i eventualno od njih uzela izjave, ali da su se ti sastanci pretvarali u koktele, gdje se ona osjećala kao scenografija.

Ona je ispričala i da su je Knežević, Obradović i Ramusović ogovarali, vrijeđali, ali joj ujedno i stalno obećavali da će joj riješiti pitanje radnog odnosa i plate

Ona je dodala da ne može ni zamisliti kako ih je Knežević predstavljao svojim poslovnim partnerima, obzirom da su im oni nudili privatne avione, skupocjene olovke i mjesto direktora u podgoričkom lokalu.

"On nas je predstavljao kao svoje vlasništvo, često me je zvao na telefon i davao mi neke njegove prijatelje da me hvale. Jednom prilikom mi je poslao cvijeće za rođendan, zbog čega mi je bilo strašno neprijatno, jer se tako nije ophodio prema drugim kolegama", rekla je Marković.

Ona je ispričala i da su je Knežević, Obradović i Ramusović ogovarali, vrijeđali, ali joj ujedno i stalno obećavali da će joj riješiti pitanje radnog odnosa i plate.

"Možete da pušite i ispod stola"

Marković je ispričala, između ostalog, i da su se jednom prilikom njih tri srele na aerodromu sa Ramusović i Kneževićem, koji su ih zamolili da odu s njima na kafu, te da nakon što su krenule da zapale cigarete i upitali ih da li im smeta što puše, Knežević smješkajući se odgovorio "radi mene možete i ispod stola".

Suđenje se nastavlja 13.marta.

Bonus video: