Univerzitet Crne Gore će provjeriti Bečićev magistarski rad

“Radi očuvanja svog integriteta kao naučno-obrazovne ustanove, Univerzitet Crne Gore će u skladu sa važećom pravnom regulativom i u granicama nadležnosti svojih organa sprovesti odgovarajući postupak”, navodi se u saopštenju UCG
62 pregleda 7 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.04.2018. 07:32h

Univerzitet Crne Gore (UCG) najavio je da će sprovesti postupak ocjene magistarskog rada predsjednika Demokratske Crne Gore Alekse Bečića, kako bi utvrdili da li je riječ o plagijatu.

“Radi očuvanja svog integriteta kao naučno-obrazovne ustanove, Univerzitet Crne Gore će u skladu sa važećom pravnom regulativom i u granicama nadležnosti svojih organa sprovesti odgovarajući postupak”, navodi se u saopštenju UCG.

Priču o Bečićevom navodnom plagijatu pokrenula je NVO Centar za akademski integritet, koja je nakon ispitivanja magistarskih i doktorskih disertacija više političara, utvrdila da je navodno jedino vođa Demokrata plagirao rad.

Iz Demokratske Crne Gore demantovali su više puta navode te NVO, a Bečić je u četvrtak javno negirao da je plagirao svoju magistarsku disertaciju. Oni su optužili DPS i DF da vode “prljavu kampanju” protiv njih uoči lokalnih izbora.

Bonus video: