Bogdanović pisao Risteru: Ujedinjenim snagama sačuvati kulturnu baštinu za buduće generacije

"Cijeli svijet posebnu zahvalnost duguje požrtvovanim vatrogascima, koji su uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju i spasu ovo remek djelo francuske gotske arhitekture od potpunog uništenja"
104 pregleda 3 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Filip Roganović
Bogdanović, Foto: Filip Roganović

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je danas pismo ministru kulture Francuske Franku Risteru, povodom jučerašnjeg požara u katedrali Notr Dam.

"U ovim teškim trenucima, kada svi duboko žalimo zbog štete nastale na jednom od simbola Pariza, katedrali Notre Dame, koja predstavlja ne samo nasljeđe francuskog naroda, već i dragocjenost čitavog čovječanstva, dozvolite da izrazim najiskrenije saosjećanje sa stanovnicima Pariza i svim Francuzima" stoji u pismu ministra Bogdanovića.

"Cijeli svijet posebnu zahvalnost duguje požrtvovanim vatrogascima, koji su uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju i spasu ovo remek djelo francuske gotske arhitekture od potpunog uništenja. Vođeni njihovim primjerom Evropa i svijet imaju posebnu obavezu da očuvaju solidarnost i ujedine snage kako bi zajedno sačuvali dragocjenu kulturnu baštinu za sve buduće generacije", navodi se u pismu Bogdanovića.

Bonus video: