Opština Berane uručila pakete pomoći za 20 porodica povodom Ramazana

Do sada su pod pokroviteljstvom Opštine organizovana tri iftara, dok je ove godine zbog zabrane organizovanja javnih okupljanja, shodno mjerama NKT-a, odlučeno da taj već tradicionalni događaj bude obilježen na drugačiji način
962 pregleda 1 komentar(a)
Pomoć porodicama, Foto: Opština Berane
Pomoć porodicama, Foto: Opština Berane

Zbog nemogućnosti da se usljed pandemije koronavirusa ove godine organizuje zajednički iftar Opštine Berane i Medžilisa islamske zajednice iz tog grada, povodom ramazanskog posta, predsjednik opštine Dragoslav Šćekić je donio odluku da se za 20 porodica islamske vjeroispovijesti obezbijede paketi pomoći.

Istim povodom, biće obezbijeđena i finansijska pomoć za porodicu Seada Sijarića iz MZ Talum, koja živi u teškim uslovima.

ddd
Pomoć porodicama(Foto: Opština Berane)

Do sada su pod pokroviteljstvom Opštine organizovana tri iftara, dok je ove godine zbog zabrane organizovanja javnih okupljanja, shodno mjerama NKT-a, odlučeno da taj već tradicionalni događaj bude obilježen na drugačiji način.

„Zajednički iftar je, na osnovu iskustva od ranije, prilika da se okupe prijatelji i poznanici, kao i svi ljudi čistih misli i dobre volje. Naš grad može poslužiti kao primjer drugim sredinama kako se njeguje zajednički život svih. Obezbjeđivanjem pomoći za dvadeset porodica islamske vjeroispovijesti nastavljamo tradiciju i prisjećamo se svih onih vrijednosti koje Berane čine posebnim”, poručio je Šćekić.

Imam Islamske zajednice u Beranama hadži Rahim efendija Muratović, zahvalio se predsjedniku opštine na ovom gestu i naglasio da su se mijenjala razna vremena, ali je suživot građana Berana uvijek bio primjer drugim sredinama.

Bonus video: