Herceg Novi: Lin Montgomeri podržava projekat pomoći djeci sa invaliditetom

U projekat je uključeno trinaestoro djece uzrasta od dvije do sedam godina, sa različitim dijagnozama
126 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.12.2017. 14:06h

Lin Montgomeri iz američke “Meritum”, posjetila je porodice uključene u projekat “Patronažna pomoć djeci sa invaliditetom kroz sistem obrazovanja” koji je 2015. pokrenulo Kolo srpskih sestara (KSS) Herceg Novi.

Fondacije je finansijski podržala projekat, a predsjednica KSS Dragica Spaić je kazala da “plemenitost Lin Montgomeri potvrđuje i to što je došla sa njenom djecom i očiglednom željom da i toplom ljudskom riječju podrži i mališane i roditelje”.

Da im je pomoć neophodna i značajna potvrdili su i defektolog Ivan Ljesar i učiteljica Mira Prodanović koji,zajedno sa fizioterapeutom Natašom Lučić, jednom sedmično rade sa djecom. Njihova zajednička ocjena je da su djeca opuštenija i slobodnija zato što se sve organizuje u njihovim domovima,u njima poznatom okruženju.

U projekat je uključeno trinaestoro djece uzrasta od dvije do sedam godina, sa različitim dijagnozama. Sredstva za realizaciju projekta do kraja ove godine Kolo je obezbijedilo uz pomoć Opštine HN i američke Fondacije ”Meritum”.

Bonus video: