Na Cetinju pogoršana epidemiološka situacija

Dodaje se da su u skladu sa preporukama nacionalnih zdravstvenih vlasti zabranjeni treninzi sportista, kao i sportska takmičenja i turniri u manjim zatvorenim objektima osim za profesionalne sportiste uz poštovanje svih propisanih mjera

7589 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Epidemiološka situacija na Cetinju pogoršana je, a u prvih deset dana marta preminulo je sedam osoba, saopšteno je iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti covid-19.

U tom periodu, kako su kazali, potvrđena su 204 slučaja koronavirusa.

Navodi se da je Operativni štab preporučio obrazovnim ustanovama zatvaranje školskih sportskih poligona na otvorenom, a preporuka se odnosi i na zatvaranje sportskih poligona kod Gimnazije i u naselju Kongo.

„Zbog složene epidemiološke situacije zabranjen je pristup gradskim parkovima, kao mjestima potencijalnog okupljanja većeg broja građana, pa su od danas zaključane sve kapije na Njegoševom parku“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su u skladu sa preporukama nacionalnih zdravstvenih vlasti zabranjeni treninzi sportista, kao i sportska takmičenja i turniri u manjim zatvorenim objektima osim za profesionalne sportiste uz poštovanje svih propisanih mjera.

Službenici Komunalne policije u saradnji sa predstavnicima Uprave za inspekcijske poslove svakodnevno kontrolišu maloprodajne objekte kojima je dozvoljen rad.

U saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti (OB) Cetinje kontrolišu se i ugostiteljski objekti kojima je mjerama nadležnih zdravstvnih vlasti privremeno obustavljen rad.

„Prilikom kontrole jednog ugostiteljskog objekta zatečeno je sedam osoba, koje su privedene u prostorije OB Cetinje i od kojih su prikupljene informacije koje su dostavljene Osnovnom državnim tužilaštvu Cetinje, koje će se naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela“, navodi se u saopštenju.

Službenici OB Cetinje su od početka mjeseca protiv jedne osobe podnijeli krivičnu prijavu zbog kršenja mjere samoizolacije, a u saradnji sa Turističkom inspekcijom i Komunalnom policijom Prijestonice obavili su 1.410 kontrola.

Iz Operativnog štaba najavljeno je i da će od danas Komunalna policija procesuirati građane koji ne nose zaštitne maske i ne pridržavaju se propisane fizičke distance.

Bonus video: