Konkurs za podršku projektima OCD

Iz CGO su kazali da predlozi projekata treba da doprinesu uspješnom procesu evropskih integracija Crne Gore osnaživanjem učešća civilnog društva u procesima donošenja odluka i sprovođenja reformi, kao i jačanjem partnerstava između OCD, ali i OCD i lokalnih samouprava

2135 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) raspisao je, u okviru projekta Organizacije civilnog društva (OCD) u Crnoj Gori – od osnovnih usluga do oblikovanja politika - M’BASE, konkurs za podršku projektima tih organizacija.

Iz CGO su kazali da predlozi projekata treba da doprinesu uspješnom procesu evropskih integracija Crne Gore osnaživanjem učešća civilnog društva u procesima donošenja odluka i sprovođenja reformi, kao i jačanjem partnerstava između OCD, ali i OCD i lokalnih samouprava.

Oni su naveli da se predlozi projekata mogu dostaviti do 9. maja.

Na konkurs se, kako su kazali iz CGO, mogu prijaviti OCD koje imaju status pravnog lica, neprofitnog tipa, koje su registrovane u Crnoj Gori najmanje 12 mjeseci prije roka za dostavljanje predloga projekta i imaju sjedište u Crnoj Gori, i koje su direktno odgovorne za pripremu i upravljanje projektom.

„Za prijavu na konkurs potrebno je popuniti Prijavni formular, Predlog budžeta i Matricu logičkog okvira (samo za kategoriju 2)“, navodi se u saopštenju.

Iz CGO su kazali da je za OCD koje će biti podržane pripremljen sveobuhvatan program jačanja kapaciteta u upravljanju projektima, jačanju vidljivosti tih projektnih aktivnosti i sprovođenju javnih i zagovaračkih kampanja, kao i monitoringu javnih institucija.

„Prijava na konkurs, zajedno sa pratećom tehničkom dokumentacijom, šalje se mailom na adresu: MBASE@cgo-cce.org, sa naznakom – „Konkurs za podršku projektima OCD u Crnoj Gori – M'BASE”, a štampanu verziju na adresu: CGO, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 96, III/6 81 000 Podgorica”, navodi se u saopštenju.

Iz CGO su kazali da se, u slučaju nedoumica, dodatne informacije mogu dobiti slanjem pitanja na MBASE@cgo-cce.org, najkasnije do 21. aprila.

„Predviđeno je da se ovim konkursom OCD ukupno dodijeli 550 hiljada EUR – kroz Kategoriju 1 minimum deset hiljada, a maksimalno 20 hiljada EUR, a kroz Kategoriju 2 minimum 20 hiljada, a maksimalno 60 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Iz CGO su naveli da traženi iznos sredstava u okviru tog konkursa može biti između minimalnih 70 do maksimalnih 100 odsto prihvatljivih troškova.

„Razlika između traženog i odobrenog iznosa podrške, ukoliko nije podržan 100 odsto, mora doći iz sredstava koja nijesu iz budžeta Evropske unije (EU)“, dodaje se u saopštenju.

Projekat sprovodi CGO u partnerstvu sa njemačkom fondacijom Friedrich Ebert (FES), nevladina organizacija (NVO) Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore (CZIP) i NVO Politikon mreža, u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, digitalnog društva i medija i Kancelarijom za evropske integracije.

Projekat finansira EU.

Bonus video: