Psi ponovo otrovani u Kolašinu

Počinioci do sada su, uglavnom, ostajali neotkriveni, a zbog skupih analiza ne otkrije se ni vrsta otrova

5330 pregleda 11 komentar(a)
Pored uginulih pasa misteriozna materija plave boje, Foto: Dragana Šćepanović
Pored uginulih pasa misteriozna materija plave boje, Foto: Dragana Šćepanović

Trovanje vlasničkih pasa i mačaka nije rijetka pojava u Kolašinu, a posljednji slučaj dogodio se u dvorištu kuće porodice Vukajlović iz naselja Smajlagića Polje, u noći između četvrtka i petka, kada su otrovana dva rasna psa.

Kako su “Vijestima” ispričali vlasnici, otrovane su ženka šarplaninca, stara šest godina, i trogodišnji mužjak azijata.

Vukajlovići kažu da je u petak ujutro u dvorištu na par metara od ulaznih vrata kuće zatekla mrtvu šarplaninku. Po dvorištu je bila rasuta plavičasta supstanca, koju je bila i pored mrtvog psa.

Mrtvog azijata našli su kasnije u boksu, malo dalje. I pored tog psa je bila ista plava materija.

“Nevjerovatno je da nam se ovo dešava. Da nam neko otruje pse ispred samih vrata i baci otrov u dvorište gdje mi se igra unuka je nepojmljivo. O ovim, kao i ostalim psima koje imamo vodili smo izuzetno brigu, nikome nisu smetali, nisu se šetali po naselju, bili su isključivo na našem imanju. Mnogo su nam značili. Na stranu njihova materijalna vrijednost, koja nije mala“, kažu u porodici Vukajlović.

Oni su slučaj prijavili policiji, a očekuju i reakciju tužilaštva.

Počinioci trovanja pasa u Kolašinu do sa da su, uglavnom, ostajali neotkriveni. Često se, zbog skupih analiza ne otkrije ni vrsta otrova kojom su životinje ubijene. Trovane su i ubijane čak i životinje smještene u privremenom privatnom prihvatilištu.

Bonus video: