Skandalozna odluka uprave Ski-centra: Gosti "Bjanke" ne mogu na skijanje

Zabrana prodaje ski pasova gostima odgovor na navodnu kritiku direktora hotela zbog uslova na skijalištu
213 pregleda 42 komentar(a)
Ski centar Kolašin 1450, Foto: Ski centar Kolašin 1450
Ski centar Kolašin 1450, Foto: Ski centar Kolašin 1450
Ažurirano: 28.11.2017. 17:42h

Uprava Ski-centra Kolašin 1450 odlučila je da do daljnjeg zabrani korišćenje skijališta gostima hotela “Bjanka”.

Direktorica Ski-centra Anđela Vuković kazala je “Vijestima” da su se na taj korak odlučili zbog “neosnovane optužbe direktora hotela 'Bjanka' Nikole Kasala na račun higijenskih uslova i usluge na skijalištu”.

Bizarna odluka da se pred početak zimske sezone gostima elitnog kolašinskog hotela zabrani kupovina ski-pasova, bez kojih ne mogu koristiti žičaru, objavljena je i na zvaničnoj stranici Ski-centra Kolašin 1450.

Navodi se da je Vukovićeva uvrijeđena odnosom Kasala, koji je, na sastanki predstavnika Nacionalne turističke organizacije (NTO) i lokalnih organizacija, “prozvao upravu Ski-centra, optuživši ih pred svima za navodno loše uslove na ovom jedinom kolašinskom skijalištu”.

Iz Ski-centra tvrde da takve “neosnovane izjave, indirektno ugrožavaju imidž skijališta”.

Iz kompanije “Bepler i Džejkobson”, koja gazduje hotelima “Avala” u Budvi i “Bjanka” u Kolašinu, kažu da su zetečeni cijelom pričom.

“Mislimo da se radi o neporazumu ili nečem izvučenom iz konteksta. Mislimo da priča ne treba da dobije karakter senzacionalističkog nivoa, jer prosto mi nikada nijesmo imali pritužbi na rad i uslove na skijalištu. Na sastancima za unaprjeđenje zimskog kolašinskog turizma trudimo se da budemo što korisniji i o našem svedoče zapisnici, pa i onaj sa posljednjeg sastanka”, odgovorio je Kasalo “Vijestima”.

Ski-centrom Kolašin 1450 upravlja “Kaldero trejding”, čiji je vlasnik Zoran Ćoćo Bećirović.

On je dugo bio izvršni direkor kompanije “Bepler i Džejkobskon”, a sa poslovnim partnerima okončao je saradnju nakon nekoliko sporova pred domaćim i stranim sudovima.

Ski-centar Kolašin 1450 nastao je privatizacijom bivšeg Ski-centra “Bjelasica” prije 10 godina.

Kompanija “Bepler i Džejkobson” tada je kolašinsko skijalište kupila za 550.000 eura.

Iz lokalne i Nacionalne turističke organizacije nijesu juče odgovorili na pitanja “Vijesti” u vezi sa nesvakidašnjim problem uoči početka zimske sezone.

Kasalo ćuti o problemu i dijeli lekcije medijima

Kasalo je medijima preporučio da vode računa da se “podizanjem na veći nivo nečeg što može služiti samo senzacionalizmu ne napravi opšta šteta”.

On je “Vijestima” saopštio da očekuje “da mediji rade na opštu korist i daju svoj doprinos pridobijanju turista i poboljšanju nivoa razumijevanja svih turističkih aktera”.

Na sajtu Ski-centra Kolašin 1450 prenesen je tekst portala Standard o zabrani prodaje ski-pasova gostima hotela “Bjanka”.

Bonus video: