Miljanić: Neophodno je izgraditi povjerenje između građana i policije

"Sastanak je bio prilika da Miljanić upozna polaznike XII generacije da je Odluka o pokretanju postupka za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme u svojstvu pripravnika potpisana, te da će u toku sedmice biti upućena Upravi za kadrove na dalju nadležnost"

4830 pregleda 2 komentar(a)
Miljanić i polaznici XII generacije Policijske akademije u Danilovgradu, Foto: MUP
Miljanić i polaznici XII generacije Policijske akademije u Danilovgradu, Foto: MUP

Jedan od primarnih zadataka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) je depolitizacija, profesionalizacija i podmlađivanje policije, saopštio je danas Zoran Miljanić, državni sekretar u MUP.

"Pored toga, neophodno je izgraditi povjerenje između građana i policije, što će se najprije postići odgovornim, neselektivnim postupanjem policijskih službenika, uz puno poštovanje ljudskih prava", istakao je Miljanić.

On je kako je saopšteno iz MUP danas primio Marka Stamatovića, Vukašina Vujovića i Nikolu Jelića, polaznike XII generacije Policijske akademije u Danilovgradu.

"Sastanak je bio prilika da Miljanić upozna polaznike XII generacije da je Odluka o pokretanju postupka za zasnivanje radnog odnosa na određeno vrijeme u svojstvu pripravnika potpisana, te da će u toku sedmice biti upućena Upravi za kadrove na dalju nadležnost. Akademci su izrazili zadovoljstvo sastankom i činjenicom da će uskoro dobiti priliku da stečena znanja primjenjuju u vršenju policijskih poslova", navodi se u saopštenju MUP.

Bonus video: