Vijesti ne tvrde da je ugovor štetan

Vjerujem da je svakom dobronamjernom građaninu koji pročita tekst jasno da se nisam bavila glasinama da je ugovor loš po državu ili koruptivan, već isključivo činjenicama, informacijama koje su potkrijepljene zvaničnim izjavama ili se mogu lako dokazati

13122 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Iznenađena sam reagovanjem rukovodstva Fonda za zdravstveno osiguranje, s obzirom na to da u autorskom tekstu nigdje nisam tvrdila, niti su to “Vijesti” objavile, da je ugovor sa klinikom Liv hospital iz Turske štetan i bespotreban. Dakle, prva rečenica Vašeg reagovanja povodom teksta “”Pacijente za iste usluge šalju u dvije turske klinike” od 10. septembra ove godine apsolutno je neistinita.

Takođe, cijenim da sam pravilno interpretirala i citirala svaki segment Vašeg odgovora i da na to nemate nikakve primjedbe.

Razumijem Vašu potrebu da građanima podrobnije objasnite razloge koji su vas naveli da zaključite ovaj ugovor i, kao odgovoran medij, stojimo Vam na raspolaganju.

Vjerujem da je svakom dobronamjernom građaninu koji pročita tekst jasno da se nisam bavila glasinama da je ugovor loš po državu ili koruptivan, već isključivo činjenicama, informacijama koje su potkrijepljene zvaničnim izjavama ili se mogu lako dokazati.

Povezani članci

17. Septembar 2021.

FZO: Cijene u Liv klinici niže i do 20.000 eura

U tekstu konstatujem da je ugovor sklopljen po “navodno nižim cijenama”. “Navodno” je jedina ispravna formulacija, u situaciji kada na vašem zvaničnom sajtu ne postoji objavljen ugovor, kao ni ponuda.

Profesija nam nalaže, a praksa opominje, da javnom funkcioneru rijetko kada možemo vjerovati na riječ.

O “apsolutnom saglasju između Fonda i Ministarstva”, dovoljno govori Vaša prepiska sa ministarkom zdravlja u vezi sa tim ugovorom.

Na kraju, ukoliko smatrate da je u ovom tekstu došlo do povrede Kodeksa novinara Crne Gore, molim Vas da podnesete žalbu ombudsmanu ili tužbu nadležnom sudu, kako bi relevantni organi utvrdili istinu.

S uvažavanjem,

novinarka ND Vijesti Ana Komatina

Bonus video: