Javna funkcija znači i obaveze prema ASK i javnosti

"Uz to, ako ste ga pažljivo pročitali, onda vidite da vaša glavna kvalifikacija nije to što ste supruga bivšeg savjetnika bivšeg premijera, već nekadašnja vršiteljka dužnosti direktorke Kliničkog centra. To stoji i u prvoj rečenici. Isto tako, to ne mijenja činjenicu da ste supruga bivšeg javnog funkcionera, koji, takođe, ima obaveze shodno Zakonu o sprečavanju korupcije"

4317 pregleda 3 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković

Uvažena doktorka, vrlo lako ste i, izgleda, bez imalo griže savjesti, naslovili reagovanje na tekst pod naslovom “Raonić trgovala stan, Vuksanović se zadužila” sa “neprofesionalno i neobjektivno postupanje ‘Vijesti’”.

Najprije, niko Vam nije spočitao da ste išta nezakonito uradili. Bili ste javna funkcionerka (samo dva mjeseca, ali dovoljno da imate obaveze prema Agenciji za sprečavanje korupcije shodno propisima), pa je tako i normalno da je pažnja više usmjerena na Vas (kao i na sve ostale funkcionere - bivše ili sadašnje).

Uz to, ako ste ga pažljivo pročitali, onda vidite da vaša glavna kvalifikacija nije to što ste supruga bivšeg savjetnika bivšeg premijera, već nekadašnja vršiteljka dužnosti direktorke Kliničkog centra. To stoji i u prvoj rečenici. Isto tako, to ne mijenja činjenicu da ste supruga bivšeg javnog funkcionera, koji, takođe, ima obaveze shodno Zakonu o sprečavanju korupcije, iako je tek godinu bio funkcioner.

Dužna sam da Vas obavijestim da na sajtu Agencije ne stoji gdje je Vaš suprug radio prije nego je stigao u tim bivšeg premijera, niti godina sticanja određene imovine. Stoji samo način, a navele smo da se radi o nasljedstvu. Ako mi ne vjerujete, provjerite sajt Agencije. Ja svakako imam odštampane izvještaje i skrinšotove sa sajta Agencije, za slučaj da bilo koji podatak bude u međuvremenu uklonjen ili dodat.

Vaš rad kao ljekara niko nije dovodio u pitanje. Bar ne novinarke “Vijesti”. Za pacijente ne znam, ali odlučujem da Vam vjerujem na riječ da oni mogu posvjedočiti o Vašoj posvećenosti, stručnosti i kvalifikacijama.

Ono što znam, a što o čemu smo pisali imajući pred sobom dokument, jeste da su Vaše ponašanje na klinici Kliničkog centra na kojoj radite, prije malo više od godinu, dovele u pitanje Vaše kolege.

Da zaključim: “Vijesti” nijesu ni tvrdile ni nametnule ikome sumnju da ste nešto nezakonito stekli. Citirali smo zvanične podatke, zvanične institucije. “Vijesti” nijesu isključile Vašu funkciju, a čim ste i dva mjeseca mogli biti v.d. direktorka KC, onda znači da imate značajno iskustvo iza sebe. Ipak, “Vijesti” nijesu krive što ste u jednom periodu i suprug i Vi bili javni funkcioneri.

Tina Popović, novinarka i urednica “Vijesti”

Bonus video: