Parlamentarni kanal RTCG počeo emitovanje parlamentarnih vijesti

Iz Skupštine su kazali da će parlamentarne vijesti biti emitovane četiri puta dnevno, u 17, 18, 19 i 21 sat i 30 minuta

4251 pregleda 5 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore
Skupština Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore

Parlamentarni kanal Radio Televizije Crne Gore (RTCG) počeo je emitovanje parlamentarnih vijesti “Info parlament”, saopšteno je iz Skupštine.

Iz Skupštine su kazali da će parlamentarne vijesti biti emitovane četiri puta dnevno, u 17, 18, 19 i 21 sat i 30 minuta.

Kako su naveli, taj programski sadržaj realizuje su u cilju daljeg unapređenja transparentnosti i otvorenosti parlamenta ka cjelopkupnoj crnogorskoj javnosti.

“Na inicijativu crnogorskog parlamenta, Javni servis je u martu pokrenuo Parlamentarni kanal, koji je posvećen redovnom parlamentarnom radu, čime je realizovan najznačajniji projekat na polju transparentnosti”, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz Skupštine, osim “Info parlamenta” na Parlamentarnom kanalu planirano je emitovanje najnovijih vijesti iz Skupštine, kviza o parlamentu i parlamentarizmu, kao i drugih edukativno-kulturnih sadržaja.

“Očekuje se da program bude prilagođen za građane svih uzrasta, kako bi sve generacije razvile pravu sliku o značaju Skupštine i njenom radu”, rekli su iz Parlamenta.

Oni su naveli da je u planu kreiranje i opremanje novog TV studija koji će se nalaziti u Skupštini, i koji će omogućiti intervjue i emisije sa poslanicima, kao i direktna uključenja iz Skupštine.

Bonus video: