Karte za nove autobuske linije 90 centi, naplata od subote

Sa kupljenom kartom građani mogu koristiti usluge javnog prevoza narednih 100 minuta, a postoji i mogućnost kupovine mjesečnih karata

7033 pregleda 7 komentar(a)
Jedan od novih autobusa, Foto: PG Biro
Jedan od novih autobusa, Foto: PG Biro

Karte za korisnike novih autobuskih linija u Podgorici koštaće 90 centi, a prevoz će se naplaćivati od subote, 9. jula.

"Nakon što su se novi autobusi, na koje su građani čekali decenijama, našli na ulicama Podgorice, uvedene su nove četiri linije koje su stanovnici i posjetioci glavnog grada koristili besplatno od 25.06. do 09.07, od kada su iste integrisane u jedinstveni sistem elektronske karte. Od sjutra će se pristupiti elektronskom sistemu naplate, putem post terminala kojima su opremljeni svi autobusi. Sa kupljenom kartom po cijeni od 90 centi, građani mogu koristiti usluge javnog prevoza narednih 100 minuta, a postoji i mogućnost kupovine mjesečnih karata", saopštili su iz "Puteva".

Podsjećaju da je Glavni grad samostalno finansirao nabavku prvih 16 autobusa, za šta je izdvojeno dva miliona eura.

"Novi autobusi su klimatizovani, moderni, savremeni, te prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom. Osim toga, na sjednici Skupštine Glavnog grada održanoj 05.07. odbornici su odlučivali o nastavku modernizacije gradskog prevoza, te usvojili prijedlog odluke o novoj nabavci autobusa u vrijednosti 4 miliona eura", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: