Pavličić: MANS će imati priliku da objasni pravu svrhu kampanje pred nadležnim sudom

"Umjesto da postupe u dobroj vjeri i pruže sve tačne, pouzdane i bez njihove 'spin obrade' informacije sa svim dostavljenim dokazima, uslijedila je kampanja sa isključivim ciljem diskreditacije moje ličnosti"

12967 pregleda 26 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

NVO MANS će imati priliku da objasni pravu svrhu kampanje nazvane "istraživačka priča" pred nadležnim sudom, jer insinuacije, izvrtanje činjenica i proturanje spin informacija, radi konstruisanja afere, svakako nijesu od javnog interesa, a posebno dovodeći ih u vezu sa mnom i članovima moje porodice, kazala je Valentina Pavličić, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Ona je reagovala na prilog Istraživačkog centra NVO MANS u kojem se navodi da je Pavličićeva od nadležnih organa sakrila da je njen suprug bio vlasnik ofšor kompanije registrovane na Karibima koja je u svom vlasništvu imala i motorno plovilo, kao i poslovnu transakciju kojom je ona 2011. godine prodata kompaniji "Bemaks".

Reagovanje Velentine Pavličić prenosimo integralno:

"Iako navedena NVO ne predstavlja instituciju kojoj sam dužna polagati račune, odgovorila sam na njihova postavljena pitanja i dostavila odgovarajuću dokumentaciju, sa zahtjevom da se isti integralno objave i istovremeno ih uputila da se za sve sumnje ukoliko postoje, u vezi sa navedenim obrate nadležnim institucijama.

Umjesto da postupe u dobroj vjeri i pruže sve tačne, pouzdane i bez njihove 'spin obrade' informacije sa svim dostavljenim dokazima, uslijedila je kampanja sa isključivim ciljem diskreditacije moje ličnosti, noć uoči i na dan održavanja završne sjednice skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i njihovog izjašnjavanja na Vladin prijedlog izmjena Zakona o imovinskoj koristi stečenoj kriminalnom djelatnošću. Navedena kampanja, u nedostatku pravne argumentacije, usmjerena je ka vršenju vaninstitucionalnog pritiska na mene, s obzirom na moje profesionalne, pravno utemeljene stavove iznijete u vezi sa navedenim prijedlogom Zakona, a koji su u suprotnosti sa stavovima pomenute NVO.

Konačno, ovakvo postupanje navedene NVO i njenih predstavnika podsjeća na njihovo ponašanje u predmetu Evropskog suda za ljudska prava Ćalović protiv Crne Gore, u kojem je zbog zloupotrebe prava na predstavku, koja se ogleda u nedostavljanju tačnih i istinitih informacija od značaja za predmet spora koji su vodili protiv Crne Gore, navedeni predmet riješen u korist države Crne Gore, koju sam zastupala.

Ostavljam javnosti da sama prosudi pravu pozadinu ove kampanje nazvane 'istraživačka priča' i stvarnu namjeru njenih autora, a NVO MANS će imati priliku da objasni pravu svrhu iste pred nadležnim sudom, jer insinuacije, izvrtanje činjenica i proturanje spin informacija, radi konstruisanja afere, svakako nijesu od javnog interesa, a posebno dovodeći ih u vezu sa mnom i članovima moje porodice".

Bonus video: