Udruženje roditelji: U subotu u Podgorici protest za zaštitu djece od nasilja

"Nakon okupljanja, prisutni će prošetati do zgrade Vlade gdje će ostaviti svoje zahtjeve, ali i pisma roditelja u kojima su, između ostalog, ukazivali na visok stepen nasilja u školama", navodi se u saopštenju

10760 pregleda 18 komentar(a)
Trg nezavisnosti, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Trg nezavisnosti, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Udruženje roditelji saopštilo je da će u subotu 11. marta organizovati protest na Trgu nezavisnosti u Podgorici, kako bi apelovali na nadležne da zaštite djecu u Crnoj Gori od nasilja.

"Okupljanjem, koje će početi u 11.55 časova, želimo da pošaljemo poruku da se mora zaustaviti nasilje, koje je izgleda postalo naša svakodnevica i što je još opasnije, prihvatljivo ponašanje za koje nema odgovornosti čak i kada se ponavlja", navodi se na portalu Roditelji.me.

Kako kažu, povod su posljednji događaji nasilja u kojima su žrtve maloljetnici ali i počinioci, "koji su samo pokazatelj nedovoljnog stepena bezbjednosti i sveoprisutnog nasilja među djecom i mladima".

"Nakon okupljanja, prisutni će prošetati do zgrade Vlade gdje će ostaviti svoje zahtjeve, ali i pisma roditelja u kojima su, između ostalog, ukazivali na visok stepen nasilja u školama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: