Hrapović i noću provjerava bolnice i ljekare

Hrapović: Kad ste me fotografisali, volio bih da ste bili u prilici da vidite mene i vozača kako guramo neispravnu "tojotu"
67 pregleda 44 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Luka Zeković
Kenan Hrapović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2017. 05:32h

Ministar zdravlja Kenan Hrapović objasnio je da se ispred zgrade u kojoj živi nalaze dva službena vozila Ministarstva zdravlja zbog njegovih iznenadnih kontrola zdravstvenih ustanova, odnosno zbog kvara.

Hrapović nedavno nabavljen službeni džip "škoda" drži parkiran ispred svog ulaza, kao i dugo službeno vozilo "tojotu". "Vijesti" su u više navrata utvrdile da su ti automobili bili pred ministrovom zgradom, ali da odlaze i vraćaju se.

Dok "tojota" nosi službene oznake PG CG 028, “škoda” ima privatne tablice.

Ministar je ranije odbio da odgovori “Vijestima” zašto je to tako, a juče je nakon svečanog otvaranja renoviranog Centra za kardiohirurgiju Kliničkog centra (KC) rekao:

"Mi smo sistem koji funkcioniše 24 sata dnevno. Mi smo sistem koji je planirao odgovarajuće aktivnosti, a to se odnosi i na redovne i vanredne kontrole svih zdravstvenih ustanova. Tako da mi radimo i mimo radnog vremena i vikendima, nemamo definisano radno vrijeme. A zašto sprovodimo te aktivnosti? Pa da bi prevenirali, odnosno imali pravu informaciju prije svega recimo o intrahospitalnim infekcijama u bolnicama... Sprovodimo redovne i vanredne mjere i kontrole u smislu kvaliteta rada i u skladu sa tim smo smatrali da jedno takvo vozilo treba da bude na raspolaganju našim komisijama...", odgovorio je Hrapović.

“Vijesti” su u subotu objavile da je novi džip “škoda”, koji je Hrapovićev resor kupio za više od 20.000 eura, registrovan na civilne tablice PG PG HJ 938 i da se svakodnevno, pa i u radno vrijeme, može vidjeti ispred ministrovog stana.

Po kom osnovu on ima ciivlne tablice, ministar unutrašnjih poslova Mevldun Nuhodžić nije htio da odgovori na pitanja "Vijesti" upućena na službeni mail.

Prema informacijama "Vijesti", tu mogućnost su do sada koristili inspektori Uprave za inspekcijske poslove, ili kriminalističke policije, dok za starješine organa nije postojala takva praksa.

Hrapović je juče objasnio da je "tojota" sa službenim oznakama, iz dva razloga pred njegovom zgradom.

Prvi je, jer je u kvaru, a drugi - što nemaju dovoljno mjesta za parkiranje u garažama u zgradi Vektre, gdje su prostorije Ministarstva.

"Uvažavajući rad novinara i želju da se saznaju informacije o radu svih u državnoj upravi i svih ministara... ja bih volio da ste vi ili oni koji su fotografisali mnogo puta kružeći kroz moju ulicu, da fotografišu ta vozila i mene i moju porodicu, bili u prilici i da fotografišu mene i mog vozača kako guramo neispravno vozilo mnogo puta da upali...", rekao je Hrapović.

Vlada je ovu godinu proglasila godinom štednje.

Bonus video: