Jokić pohvalio vatrogasce i obećao novu opremu

Jokić je najavio da će na kraju sezone biti organizovano druženje sa kotorskim vatrogascima, na kojem će pripadnicima Službe zaštite i spašavanje biti uručene prigodne nagrade za njihovo nesebično angažovanje tokom proteklih mjeseci
179 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Jokić vatrogasci, Foto: Opština Kotor
Vladimir Jokić vatrogasci, Foto: Opština Kotor
Ažurirano: 22.08.2017. 11:41h

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, sa direktorom Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ratom Brajkovićem, posjetio je Vatrogasnicu Kotor, odnosno sjedište opštinske Službe zaštite i spašavanja (SZS).

U razgovoru sa komandirom SZS Maksimom Mandićem i pripadnicima Vatrogasne jedinice, Jokić je obišao prostor i vozni park, te se informisao o aktuelnim problemima u ovoj službi.

"S obzirom na to da su ljeto obilježili brojni i intenzivni požari, u čijem gašenju su kotorski vatrogasci spremno učestvovali, predsjednik Jokić je pohvalio pripadnike Vatrogasne jedinice za nesebičan rad i požrtvovanost. Takođe, on je izrazio nadu da u narednom periodu, do kraja sezone neće biti većih intervencija", saopšpteno je iz Opštine Kotor.

Kako se navodi, ove godine jedan od požara izbio je unutar samih gradskih bedema, ispod tvrđave San Đovani, gdje se zbog nepristupačnog terena i nedostatka adekvatne opreme izuzetno teško boriti protiv vatrene stihije.

Tim povodom, dogovoreno je da se nabave nove pumpe, crijeva i ostala neophodna oprema, te da se sanira jedna od prostorija u okviru gradske tvrđave, koja će biti namijenjena isključivo čuvanju opreme za gašenje požara.

Jokić je najavio da će na kraju sezone biti organizovano druženje sa kotorskim vatrogascima, na kojem će pripadnicima Službe zaštite i spašavanje biti uručene prigodne nagrade za njihovo nesebično angažovanje tokom proteklih mjeseci.

"Lokalna uprava, u skladu sa svojim mogućnostima i u komunikaciji sa nadležnim državnim organima, nastojaće da pomogne u obezbjeđivanju potrebnih sredstava i tako olakša rad pripadnicima Službe zaštite", navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine Kotor.

Bonus video: