Nikšić: U nedjelju počinju "Župske seoske igre"

Organizatori su, poručio je Radulović, obezbijedili pehare i medalje, ali i osvježenje i dobru muziku koja će pratiti igre. Pomoć u organizovanju “Župskih seoskih igara” pomenuta NVO dobila je od MZ Župa i O.Š. ''Dušan Bojović''
50 pregleda 0 komentar(a)
Župske seoske igre, Foto: Svetlana Mandić
Župske seoske igre, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.08.2017. 09:18h

U organizaciji NVO „Župa u srcu“ u nedjelju, 27.avgusta, na poligonu Osnovne škole „Dušan Bojović“ u Župi nikšićkoj, biće organizovane prve „Župske seoske igre“. Ekipe će se takmičiti u šest disciplina – povlačenje konopca, skok u dalj, plovka, povlačenje motke, bacanje kamena s ramena i igra spretnosti (prenošenja bale sijena).

“Igre organizujemo u sklopu projekta '’Male akcije, veliki doprinos'’ u cilju promocije zavičaja i pokretanja građanskog aktivizma. Prijava ekipa je besplatna, a osim iz Župe ekipe se mogu prijaviti i iz drugih krajeva svijeta. Ekipa koja bude imala najviše pobjeda u svih šest disciplina biće proglašena pobjednikom igara”, kazao je Jovo Radulović, iz NVO “Župa u srcu”.

Organizatori su, poručio je Radulović, obezbijedili pehare i medalje, ali i osvježenje i dobru muziku koja će pratiti igre. Pomoć u organizovanju “Župskih seoskih igara” pomenuta NVO dobila je od MZ Župa i O.Š. ''Dušan Bojović''.

Bonus video: