MPNI: Počinje instalacija računarske opreme u školama u Rožajama

Iz Ministarstva su pojasnili da će više osnovnih škola i područnih odjeljenja, Gimnazija i Srednja stručna škola dobiti novu računarsku opremu

2399 pregleda 3 komentar(a)
Rožaje (Ilustracija)
Rožaje (Ilustracija)

Počinje instalacija računarske opreme u osam osnovnih škola, 13 područnih odjeljenja, Gimnaziji i Srednjoj stručnoj školi u opštini Rožaje.

To se između ostalog, navodi u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

"IT timovi će u JU OŠ „25. maj“, u njihovoj računarskoj učionici, instalirati 16 računara,televizor 65 inča i multifunkcionali štampač, dok će kabineti biti opremljeni sa 22 računara, 22 televizora 65 inča i 5 laptopova", kazali su.

Oni su naveli da će računarska učionica OŠ "Bać" biti opremljena sa 11 računara, televizorom i multifunkcionalni štampačem a kabineti sa sedam računara, sedam televizora 65 inča i dva laptopa. Područne jedinice ove škole u Malindubravi i Besniku, dobiće po, kako su kazali, dva laptopa i dva projektora, a područna jedinica u selu Jablanica laptop i projektor.

"Učenicima JU OŠ „Balotiće“ će računarska učionica biti opremljena sa šest računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem dok će se u kabinetima instalirati pet računara, pet televizora 65 inča i laptop. Područna jedinica u Grahovu dobiće dva laptopa i dva projektora a isto toliko i područna jedinica u selu Kujevići", piše u saopštenju.

Dodali su da će kabineti OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ biti opremljeni sa sedam računara, sedam televizora 65 inča i dva laptopa, dok će se u računarskoj učionici instalirati 11 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač. Područna jedinica u selu Seošnica će dobiti dva računara i dva televizora 65 inča, a područna jedinica u selu Kalače, tri računara i tri televizora 55 inča.

Računarska učionica OŠ „Bukovica“ opremiće se sa, kako su kazali, pet računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa pet računara, pet televizora i laptopom. Područna jedinica u selu Paučina, dobiće dva laptopa i dva projektora.

OŠ „Daciće“ dobija računarsku učionicu sa dva laptopa, projektorom i multifunkcionalnim štampačem dok je za kabinete predviđeno pet laptopova i četiri projektora.

"Inastalira se oprema u računarskim učionicama JU OŠ „Donja Lovnica“ i to 7 računara, televizopr 65 inč i multifunkcionalni štampač, dok će se kabineti opremiti sa šest 6 računara, šest televizora i laptopom. Područna jedinica u selu Ćosovica, dobiće dva laptopa i dva projektora", pojasnili su.

Iz Ministarstva su naveli da će se u OŠ "Milutin Ivanović" instalirati računarska učionica sa 7 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, a u kabinetima pet računara, pet televizora i laptop. Područne jedinice u Sinanovića Luci I Radetini dobiće po dva laptopa i dva projektora, dok će područna jedinica u selu Bijela Crkva dobiti laptop i projektor.

"Računarske učionice u JU OŠ „Miroslav Đurović“ biće opremljene sa četiri računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa pet računara, isto toliko televizora i laptopom. Područna jedinica u selu Lučice dobiće dva laptopa i dva projektora.Jedna od rožajskih osnovnih škola JU OŠ „Mustafa Pećanin“ dobiće za računarske učionice 32 računara, dva televizora 65 inča, i dva multifunkcionalna štampača a kabineti sa 16 računara, 16 televizora i pet laptopova.", kazali su.

Dodali su da će učenicima JU Gimnazija "30.septembar" u računarskoj učionici, biti instalirano 16. računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač dok će kabineti biti opremljeni sa tri računara, tri televizora 65 inča I dva laptopa.

"Srednjoškolcima u JU Srednja stručna škola će računarska učionica biti opremljena sa 16 računara, televizorom 65 inča i multifunkcionalnim štampačem a kabineti sa tri računara, tri televizora 65 inča i četiri laptopa", zaključili su.

Bonus video: