Srednjoškolke umjesto na Svjetskom prvenstvu ostale kući

Direktor škole rekao da su mjesec čekali odgovor od Odbojkaškog saveza čiji je predsjednik Cvetko Pajković odlučio da je bitnije da igraju baražne utakmice

11492 pregleda 143 reakcija 13 komentar(a)
Vuković, Foto: Vuk Lajović
Vuković, Foto: Vuk Lajović

Učenice Srednje mješovite škole “Danilo Kiš“ iz Budve koje je trebalo od danas da predstavljaju Crnu Goru na Školskom svjetskom prvenstvu u odbojci, koje je u Beogradu okupilo predstavnike čak 27 država, nijesu mogle da otputuju u srpsku prijestonicu, isključivo zbog nerazumijevanja Odbojkaškog saveza Crne Gore.

To je kazao direktor budvanske SMŠ „Danilo Kiš“ Krsto Vuković izvinjavajući se brojnim donatorima koji su obezbijedili 1.800 eura participacije uplaćene još u februaru, a koju je sada ne mogu da vrate.

„Danas u Beogradu počinje Školsko svjetsko prvenstvo u odbojci, na koje je naša škola računala, jer je ekipa učenica, mahom prvog razreda trebalo da predstavlja Crnu Goru na ovom takmičenju. Krajem prethodne i početkom ove godine smo prikupljali sredstva za depozit i u februaru uplatili 1.800 eura da bi naš tim učenica učestvovao na tom prvenstvu koje traje do 29. aprila u Beogradu. Početkom februara smo poslali dopise i Školskom savezu i Odbojkaškom savezu Crne Gore. Nijesu to bile samo informacije već naša namjera da inteziviramo kontakte i bude uspješna komunikacija u kratkom roku da bismo obezbijedili i druga sredstva kako bi kompletan put mogli da organizujemo na najbolji način“, istakao je Vuković.

On je naglasio da su mjesec dana čekali odgovor od Odbojkaškog saveza Crne Gore.

„Nijesu nam poslali pismo da nešto ne može, nego su nas indirektno obavijestili da su oni u međuvremenu planirali utakmice upravo u periodu od 19- 29. aprila i nažaost do dana današnjeg od toga nijesu odustali, zbog čega smo nažalost morali da otkažemo učešće na Školskom svjetskom prvenstvu. Sada se dešava to da je u Beogradu muška ekipa učenika iz Gimnazije „Niko Rolović“ iz Bara koja učestvuje u grupi 28 srednjoškolskih ekipa država iz cijelog svijeta. Dok u kategoriji djevojaka nema predstavnika Crne Gore, jer naše učenice bi bile 28. ekipa. Naše učenice su ostale u Budvi, odnosno igraće takozvane baražne utakmice nekoliko klubova za šta je predsjednik Saveza Cvetko Pajković procijenio da je mnogo bitnije nego da se izađe u susret školi i djevojkama koje su na početku uspješne karijere", rekao je Vuković

Objasnio je da je novac izgubljen, jer se po pravilima Svjetske školske federacije depozit ne vraća i izvinio se donatorima.

„Bila je naša najbolja namjera da učenice učestvuju, ali evo ne našom krivicom, nego, podvlačim, isključivo zahvaljujući nerazumjevanju Odbojkaškog saveza Crne Gore, one ne učestvuju“, zaključio je.

Bonus video: