MPNI o eksternim ispitima: Svi smo položili ispit zrelosti

"Direktori škola i nastavnici test-administratori su pokazali visoki nivo kooperativnosti i odgovornosti", navode iz ministarstva

3954 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MPNI/Facebook
Foto: MPNI/Facebook

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacije je, povodom završetka prve faze provjere znanja i ispita učenika osnovnih i srednjih škola, kazalo da su u prethodna četiri dana "svi položili ispit zrelosti".

"Pred nama su još maturski ispit iz prvog stranog jezika 15. maja i matematike 24. maja. U prethodna četiri dana smo svi položili ispit zrelosti i tim povodom čestitamo prije svega učenicima i njihovim roditeljima. Direktori škola i nastavnici test-administratori su pokazali visoki nivo kooperativnosti i odgovornosti. Koristimo priliku da se zahvalimo supervizorima iz MPNI, IC, CSO, ZZŠ i ZUNS koji su bili podrška u realizaciji provjera znanja, a isto tako i Upravi policije koja je preventivno d‌jelovala i omogućila da sve prođe bezbjedno. Nadamo se da je ovo samo početak unapređenja kvaliteta obrazovnog sistema jer jedino na taj način možemo graditi zdravo društvo zasnovano na znanju i etici", navodi se u objavi na Fesjbuku.

Bonus video: