Proljećni pazar u Podgorici od 7. do 21. maja

Đurđić Tomović je kazala da građane i posjetioce Podgorice očekuju koncerti popularnih domaćih i regionalnih izvođača, događaji za najmlađe, DJ nastupi, ali i nastupi podgoričkih bendova

1459 pregleda 0 komentar(a)
Sa konferencije za medije, Foto: Glavni grad Podgorica
Sa konferencije za medije, Foto: Glavni grad Podgorica

Proljećni pazar u Podgorici počeće 7. maja na Trgu nezavisnosti i trajaće do 21. maja, a biće upriličen raznovrstan kulturno-umjetnički program sa gastronomskom ponudom, saopšteno je iz Glavnog grada.

Danas je tim povodom organizovana konferencija za medije na kojoj su govorili v.d. rukovoditeljke Službe gradonačelnice Jelena Radović, direktor Turističke organizacije Dragan Grnović i PR Sekretarijata za kulturu Jelena Đurđić Tomović, koji su predstavili koncept i program Proljećnog pazara i poručili da ova manifestacija predstavlja važan segment turističke ponude grada, te da programskim kvalitetom ne zaostaje za sličnim manifestacijama u regionu.

“Iz godine u godinu radimo na unapređenju organizacije, raznovrsnosti programa i dostupnosti sadržaja na više lokacija. Želimo da maksimalno podržimo lokalne proizvođače, odnosno lokalnu privredu- pa se tako i ovog puta montažni objekti - kućice građanima ustupaju potpuno besplatno”, kazala je Radović.

Direktor Turističke organizacije Podgorice Dragan Grnović istakao je da je Javni poziv za ustupanje na korišćenje kućica uspješno završen, da će ugovori biti potpisani danas i da očekuje da će građani i posjetioci Podgorice biti zadovoljni.

Grnović je dodao da Podgorica bilježi pozitivan rast kada je u pitanju turistička ponuda i broj posjeta turista i najavio da će tokom ovog mjeseca, osim Proljećnog pazara, 17. maja biti održan Salon vina, a 26. maja Festival folklora koji će okupiti 500 folkloraša.

Đurđić Tomović je kazala da građane i posjetioce Podgorice očekuju koncerti popularnih domaćih i regionalnih izvođača, događaji za najmlađe, DJ nastupi, ali i nastupi podgoričkih bendova.

Proljećni pazar 2024 program
foto: Glavni grad Podgorica

“Manifestacija će svečano biti otvorena u utorak, 7. maja, u 19 časova, nastupom poznatog KIC POP HORA, a od 21 čas publiku će zabavljati KIRA BEND. Svakako, tu su i neka od popularnih regionalnih imena čiji nas koncerti očekuju: Abba tribute bend, koji će nastupiti 9. maja, diva sevdaha Amira Medunjanin, miljenica Podgoričana, koja će nastupiti 11. maja, i Željko Samardžić, prepoznatljivo regionalno muzičko ime, upotpuniće svečanost Dana nezavisnosti naše države 21. maja”, kazala je Đurđić Tomović, dodajući da će pored pomenutih nastupiti i domaći izvođači i to: Bane Nedović, Nina Žižić, Tina Džankić, bend VIS Tetra, Marija Božović, Edis Agić, Forte bend i Nemanja Petrović.

“I ove godine, neizostavan dio Proljećnog pazara su i program za najmlađe u okviru kojih će nastupiti Hor 'Zvjezdice', Plesni klub Sonrisa, mališani iz Osnovne škole 21. maj, i vrtića 'Naše malo kraljevstvo', Animatori 'Rent a party', Valentina i Zvjezdice kao i mnogi drugi”, dodala je ona.

Bonus video: