NVO Natura nastavila akciju ozelenjavanja gradskih površina u Kolašinu

Aktivnosti ozelenjavanja gradskih zelenih površina, kako i akcije pošumljavanja, najavljene su i u narednom periodu

4626 pregleda 2 komentar(a)
Foto: NVO Natura
Foto: NVO Natura

Akcija ozeljenjavanja Kolašina, kojom rukovodi NVO Natura, nastavljena je danas, pa je na platou pored zgrade opštine zasađeno je, kako kažu iz te organizacije, šest izuzetno vrijednih stabala vrsta likvidambar i ginko biloba.

Takođe, na zaobilaznici prema naselju Pažanj zasađena su stabla sitnolisnog jasena.

“Današnju akciju je podržao predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić.

Pored njega u akciji su učestvovali i predstavnici Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore – Područna jedinica Kolašin, organizacije Tango Natural Montenegro, kao i predstavnici Go Green. Volonterski klub Srednje mještovite škole (SMŠ) Braća Selić, Uprava za gazdovanje šumama i lovištima i NVO Natura su, povodom Dana planete, prije nekoliko dana, realizovali akciju pošumljavanja na lokalitetu Oćiba. Zasađeno je preko 500 sadnica, saopštili su iz NVO Natura.

Prije te akcije, podsjećaju, na platou kod željezničke stanice u Kolašinu formira drvored od 25 odraslih stabala, od čega 12 smrče i 13 lipe.

Aktivnosti ozelenjavanja gradskih zelenih površina, kako i akcije pošumljavanja, najavljuju, realizovaćemo i u narednom periodu.

Bonus video: