Opština Pljevlja preuzela vrijednu imovinu Vojske

Vlada je prenijela na raspolaganje sedam hektara zemljišta u kasarni, kao i nekoliko zgrada

7035 pregleda 3 komentar(a)
Atraktivna imovina pripala opštini, Foto: Goran Malidžan
Atraktivna imovina pripala opštini, Foto: Goran Malidžan

Vlada Crne Gore prenijela je na raspolaganje Opštini Pljevlja skoro sedam hektara zemljišta u Kasarni “Vladimir Knežević Volođa” u tom gradu, kao i nekoliko zgrada koje je ranije koristila Vojska.

“Nepokretnosti na koje je Vlada Crne Gore prenijela pravo raspolaganja opštini Pljevlja radi privođenja namjeni Detaljnog urbanističkog plana ‘Veliki logor’ su na sljedećim kat.parcelama: 6902/4, 6902/5, 6902/6, 6902/7, 6902/8, 6902/9 i 6902/10 sve iz lista nepokretnosti broj 2254 KO Pljevlja”, odgovorili su “Vijestima” iz Opštine.

Pojasnili su da je pravo raspolaganja Opštini prenijeto i na zgradu nekadašnjeg Akademskog centra u Pljevljima i vještačko jezero. U toj zgradi trenutno je smještena RTV Pljevlja i Niža muzička škola. Od 2008. kada je renovirana nekoliko godina radilo je Istureno odjeljenje Mašinskog fakulteta iz Podgorice.

Rekonstrukcija i opremanje zgrade Akademskog centra, Opštinu je koštala preko milion i po eura.

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je da će nakon što je Vlada prenijela u vlasništvo Opštine Pljevlja nepokretnosti lokalna uprava moći da ulaže u taj dio grada.

“Od 2006. do nedavno nama je taj dio bio ustupljen na korišćenje i imali smo neke imovinsko pravne probleme, ali odnedavno ovo je sve u vlasništvu Optšine Pljevlja, tako da će ovaj dio grada sigurno biti reprezentativan”, rekao je Vraneš.

Kazao je da će u narednom periodu Opština taj prostor obogatiti dodatnim sadržajima.

Vraneš je nedavno kazao da su vojska i stari vojni objekti u Pljevljima prisutni oko 140 godina i da se dosta tih objekata urušilo.

Kazao je da je nedavno razgovarao sa čelnicima Vojske i da je odlučeno da se se stari objekti “zajedničkim radom lokalnih službi i Vojske poruše i za početak dovedu u nulto stanje”.

Gradonačelnik Pljevalja kazao je i da je posebno urgentno uklanjanje nekadašnjih vojnih garaža u kojima se trenutno nalaze vozila preduzeća “Lokalni putevi”.

“Ovaj dio nam je izuzetno urgentan. Ti objekti su svi urušeni, a ono što je posebno značajno nama u opštini Pljevlja je da se ovdje napravi saobraćajnica kako bi petnaestak kuća koje se nalaze iza ovog objekta dobilo jedan normalan prilaz”, kazao je Vraneš.

Predsjednik Opštine izrazio je zahvalnost ministru odbrane Draganu Krapoviću za brzo reagovanje i takođe izrazio nadu da će već na sledećoj sjednici Vlade ovi objekti koji su u vlasništvu Vojske Crne Gore biti preneseni u vlasništvo Opštini Pljevlja.

Bonus video: