Radulović: Sanirano klizište u "Donjim Lugama"

"Sanacijom ovog klizišta omogućiće se bezbjednija i sigurnija veza Plava, Murina, Gusinja i okolnih naselja sa Andrijevicom i drugim djelovima sjevera Crne Gore”, rekao je ministar saobraćaja i pomorstva

5735 pregleda 26 reakcija 5 komentar(a)
Foto: MSP
Foto: MSP

Sanacija klizišta „Donje Luge“ koje se nalazi na regionalnom putu R- 2 Berane-Andrijevica-Murino je završena i ovaj kraj konačno je dobio bezbjedan put, kazao je nakon obilaska gradilišta ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Radulović je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva (MSP), naveo da su završeni radovi na konstrukciji ispod puta a postavljeni su, kako su kazali, asfalt i saobraćajna signalizacija.

"Sanacijom ovog klizišta omogućiće se bezbjednija i sigurnija veza Plava, Murina, Gusinja i okolnih naselja sa Andrijevicom i drugim djelovima sjevera Crne Gore”, rekao je Radulović.

Sanirano klizište
Sanirano klizištefoto: MSP

Prema riječima Ministarstva, Radulović je podsjetio da je sjever države na listi prioriteta rada ove Vlade, podsjetivši da je raspisan pretkvalifikacioni tender za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice autoputa Mateševo-Andrijevica, čija će izgradnja, kako se navodi, početi početkom naredne godine.

"U toku je i izbor projektanta za izradu idejnog projekta Andrijevica-Boljare, sa rokom završetka od 14 mjeseci, nakon čega ćemo pristupiti izboru izvođača radova. U skladu sa planiranom dinamikom, očekujemo da već u prvim mjesecima 2026. godine izaberemo izvođača i nastavimo izgradnju autoputa od Andrijevice do Berana, čime će se značajno unaprijediti putna infrastruktura i ukupan razvoju ovog dijela Crne Gore", poručio je Radulović.

Iz MSP-a su naglasili da izgradnjom dionice Mateševo-Andrijevica, vrijeme putovanja od Andrijevice do Podgorice će se skratiti sa sadašnjih dva sata, preko Lubnica, na samo 35 minuta bezbjedne i udobne vožnje auto-putem.

Bonus video: