Vuković: "Stan za sve" sjutra u Skupštini, očekujem podršku svih poslanika

Od poslanika zavisi da li će građani svoje stambeno pitanje moći da riješe "po veoma povoljnijim uslovima u odnosu na one koji su trenutno na tržištu", kazala je potpredsjednica GP URA

4916 pregleda 6 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković kazala je da očekuje da svi poslanici podrže Predlog zakona osnivanju Fonda "Stan za sve".

Rekla je da će skupštinski Odbor za turizam, prostorno planiranje i ekologiju, kao i Odbor za ekonomiju, finansije i budžet sjutra će raspravljati o tom predlogu zakona.

"Ako predlog Zakona o osnivanju Fonda 'Stan za sve' sjutra dobije podršku ostalih poslanika, građani će moći da kupe stan po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom", saopštila je Vuković.

Kazala je da od poslanika zavisi da li će građani svoje stambeno pitanje moći da riješe "po veoma povoljnijim uslovima u odnosu na one koji su trenutno na tržištu".

Vuković je podsjetila da je URA "obećala građanima" da će pripremiti i staviti u skupštinsku proceduru zakonsko rješenje.

"Prosječna cijena kvadrata stana u Crnoj Gori u ovom trenutku iznosi 1.800 eura, a svjedoci smo da je ona u pojedinim gradovima i značajno veća, a građani bi preko Fonda 'Stan za sve' plaćali samo cijenu izgradnje, odnosno 900 eura po metru kvadratnom. Stan od 60 metara kvadratnih trenutno košta po prosječnim cijenama gotovo 110 hiljada eura, dok bi preko Fonda 'Stan za sve' ta cijena iznosila 54.000 eura, što je duplo manje", zaključila je Vuković.

Bonus video: