Greške u postavljanju turističko-informativnih panoa u Ulcinju: Kuća "postala" hotel, a pošta sud

Opština neće prihvatiti radove dok se ne isprave nepravilnosti, ne samo sa pogrešnim putokazima, već i sa lokacijom, visinom stubova i tekstualnim verzijama obavještenja

5825 pregleda 1 komentar(a)
Piše pošta, a u stvari je sud, Foto: Samir Adrović
Piše pošta, a u stvari je sud, Foto: Samir Adrović

Ulcinjaninu R.V. skromna porodična kuća u centru grada preko noći pretvorena je u hotel “Rexha De Luxe”.

“Danas je je Opština, postavljanjem znaka obavještenja, u našoj porodičnoj kući otvorila hotel. Već se prijavilo 20 gostiju, ali mogu da ih smjestim u ostavu”, napisao je ironično Ulcinjanin na društvenim mrežama.

Hotel “Rexha De Lux” udaljen je oko 20 metara od porodične kuće R.V, ali je izvođač radova na postavljanju turističko-informativnih panoa u gradu, vjerovatno greškom, putokaznu tablu postavio tik ispred kapije tog Ulcinjanina.

No, to nije jedini slučaj. Slijedeći putokazne panoe putnik namjernik koji se zaputi u Poštu završiće u zgradi Osnovnog suda, a neko drugi ko bi baš htio do Osnovnog suda, stići će u vešeraj i toplanu Doma zdravlja... Sva ta tri objekta udaljena se jedan od drugog po oko 20 metara, baš kao i dom R.V. od hotela “Rexha De Lux”.

Za porodičnu kuću piše da je hotel
Za porodičnu kuću piše da je hotelfoto: Samir Adrović

Leart Taipi, sekretar sekretarijata za komunalnu i stambenu djelatnost u Opštini Ulcinj, koji realizuje projekat, kazao je “Vijestima” da je taj resor već predao nekoliko primjedbi u vezi sa lokacijama, visine stubova i tekstualnih verzija obavještenja.

“Radove nećemo prihvatiti sve dok se ne riješe nepravilnosti i problemi sa vlasnicima parcela koji imaju primjedbe u vezi sa postavljanjem znakova”, kazao je Taipi.

U Ulcinju se privodi kraju postavljanje ukupno 205 turističko-informativnih panoa na 75 lokacija, na kojima će biti informacije o turističkim, kulturnim, sportskim i javnim objektima sa smjernicama o njihovima lokacijama.

“Signalizacija će biti postavljena na različitim lokacijama unutar užeg gradskog jezgra Ulcinja. Planom je predviđeno postavljanje približno 205 turističko-informativnih tabli na oko 75 lokacija. Panoi su namijenjeni za usmjeravanje turista ka atrakcijama, hotelima, kulturnim i istorijskim objektima i za pružanje informacija o lokacijama značajnih objekata kao što su opštinske zgrade, policija, pošta, autobuska stanica i slično”, kazao je ranije Taipi.

Naglasio je da će panoi biti na crnogorskom, engleskom i albanskom jeziku.

Izvođač radova na izradi i postavljanju turističko-informativne signalizacije je kompanija “Alfa Project” DOO iz Podgorice, čija je ponuda nakon javno provedene javne nabavke bila najprihvatljivija.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 51,24 hiljada eura sa uračunatim PDV- om.

Bonus video: