Đuranović smijenjen, Zečević novi glavni i odgovorni urednik i direktor Pobjede

Kako saznaju "Vijesti", razlog promjene na čelu Pobjede je nezadovoljstvo Upravnog odbora i vlasnika nekim aspektima sadašnje uređivačke politike, posebno izvještavanjem o radu Specijalnog državnog tužilastva.

23515 pregleda 26 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Društvene mreže
Foto: Društvene mreže

Draško Đuranović smijenjen je sa mjesta direktora i glavnog i odgovornog urednika Pobjede.

To je saopšteno iz kompanije MEDIA-NEA, koja je stopostotni vlasnik Nove Pobjede.

Za novog izvršnog direktora i glavnog i odgovornog urednika imenovan je Nenad Zečević.

Kako saznaju "Vijesti", razlog promjene na čelu Pobjede je nezadovoljstvo Upravnog odbora i vlasnika nekim aspektima sadašnje uređivačke politike, posebno izvještavanjem o radu Specijalnog državnog tužilastva.

Dva izvora upoznat sa razlozima smjene, rekla su da je Đuranović navodno odbio ponuđeno mjesto u novoosnovanom Odboru direktora.

Pobjeda smjena, Pobjeda
foto: Društvene mreže

Navodno je bilo burno i na sastanku sa redakcijom tokom kojeg je saopštena informacija o smjeni Đuranovića i novom rukovodstvu.

Iz kompanija MEDIA-NEA saopšteno je da su donijeli odluku da, u skladu sa novom korporacijskom politikom bližeg upravljanja zavisnim kompanijama i vrijednostima otvorenosti i transparentnosti, imenuje Odbor direktora Nove Pobjede i za novog izvršnog direktora i glavnog i odgovornog urednika imenuje Nenada Zečevića.

"Odbor direktora će imati zadatak da nadgleda i daje bliže smjernice za rad izvršnog direktora i na taj način ostvari neposredniju kontrolu nad upravljanjem od strane vlasnika. Na prvoj sjednici održanoj 4.07. 2024. godine OD donio je odluku da za novog izvršnog direktora i glavnog i odgovornog urednika imenuje dosadašnjeg urednika političke redakcije Nenada Zečevića", navodi se u saopštenju koje potpisuju zastupnik Džordž Marusis i izvršni direktor Boris Darmanović, prenosi Pobjeda.

Zečević je, navode u saopštenju, višestruko nagrađivani novinar sa decenijskim iskustvom rada u Pobjedi, kao i drugim domaćim i inostranim medijima.

"Dosadašnjem glavnom i odgovornom uredniku Drašku Đuranoviću zahvaljujemo na predanom radu u Pobjedi i očekujemo da svojim iskustvom još više doprinese i u Odboru direktora Nove Pobjede u novoj ulozi koja mu je ponuđena", piše u sapoštenju.

Bonus video: