SSCG podržao Sindikat Nove Pobjede

"Dijelimo razočaranje jedine reprezentativne Sindikalne organizacije Nove Pobjede zbog loših materijalnih uslova koji su vladali za vrijeme starog rukovodstva, kada su prosječne plate bile 30 odsto ispod državnog prosjeka"

4222 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sindikat informatičke, grafičke i izdavačke djelatnosti Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) izražava punu podršku Sindikatu Nove Pobjede i njihovim naporima za unaprjeđenje radnih uslova i materijalnog položaja zaposlenih, saopšteno je iz SSCG.

"Ovim putem prenosim podršku najbrojnije radničke asocijacije Saveza sindikata Crne Gore i predsjednika Skupštine SSCG Ranka Božovića", dodaje se u saopštenju.

"Dijelimo razočaranje jedine reprezentativne Sindikalne organizacije Nove Pobjede zbog loših materijalnih uslova koji su vladali za vrijeme starog rukovodstva, kada su prosječne plate bile 30 odsto ispod državnog prosjeka. Razumijemo da je ova situacija ozbiljno ugrozila egzistenciju mnogih zaposlenih i njihovih porodica. Kako su nas obavijestili novo rukovodstvo na čelu sa direktorom i glavnim odgovornim urednikom Nenadom Zečevićem je obećalo poboljšanje položaja novinara, administracije i radnika štamparije, što smatramo korakom u pravom smjeru. Njihova predanost unapređenju radnih uslova i povećanju plata zaposlenih predstavlja važan iskorak ka boljoj budućnosti za sve zaposlene", piše u saopštenju.

"Novo rukovodstvo Nove Pobjede, je kako su nam saopštili, obećalo konkretne mjere za poboljšanje uslova rada, i mi vjerujemo da će ta obećanja biti ispunjena. Nadamo se da će novinari i radnici konačno dobiti priznanje koje zaslužuju za svoj rad. Pozivamo sve kolege da se pridruže naporima za bolje uslove rada i podrže promjene koje novo rukovodstvo planira sprovesti", zaključuje se.

Bonus video: