"Saradnjom UNDP-a i MJU jačaju pregovarački kapaciteti Crne Gore"

To je poručeno na sastanku ministra javne uprave Maraša Dukaja sa rukovodiocem tima za upravljanje i izgradnju mira u regionalnom centru UNDP-a za Evropu i Centralnu Aziju, Robertom Bernardom, i stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Ekaterinom Paniklovom

1946 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MJU
Sa sastanka, Foto: MJU

Bliskom saradnjom UNDP-a i Ministarstva jave uprave (MJU) u svim oblastima, a posebno u oblasti digitalizacije i e-usluga, jačaju se administrativni i pregovarački kapaciteti Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji (EU).

To je poručeno na sastanku ministra javne uprave Maraša Dukaja sa rukovodiocem tima za upravljanje i izgradnju mira u regionalnom centru UNDP-a za Evropu i Centralnu Aziju, Robertom Bernardom, i stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori, Ekaterinom Paniklovom.

Bernardo je kazao da UNDP u kontinuitetu podržava MJU u oblasti digitalne transformacije, sajber bezbjednosti i lokalnog razvoja.

Kako je saopšteno iz MJU, Bernardo je poručio da će uspješna saradnja biti nastavljena kroz dalju digitalizaciju javnih usluga.

"On je istakao da se razmjenom iskustava i bliskom i odličnom saradnjom između UNDP-a i MJU u svim oblastima, a posebno u oblasti digitalizacije i e-usluga, jačaju administrativni i pregovarački kapaciteti Crne Gore na putu ka EU", kaže se u saopštenju.

Dukaj je zahvalio UNDP-u na podršci i konstruktivnom partnerstvu na putu reforme javne uprave, digitalne transformacije i jačanju sajber prostora.

„Jedan od prioriteta kojima smo posvećeni, jeste unapređenje postojećih servisa za građane i privredu, i uvođenje novih“, rekao je Dukaj.

Time će se, kako je dodao, značajno ubrzati proces digitalizacije, a samim tim transparentnosti i efikasnosti javnih usluga.

„Moram naglasiti da je od ključnog značaja saradnja sa UNDP-em“, kazao je ministar Dukaj.

On je kazao da će digitalna transformacija, u kojoj je MJU postiglo odlične rezultate, donijeti brojne koristi za Crnu Goru.

Dukaj je, govoreći o koristima za građane, istakao usklađivanje sa standardima EU, povećanje transparentnosti, efikasnost i unapređenje kvaliteta javnih usluga za građane i privredu, kao i decentralizaciju lokalnih samuprava.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, dogovorili o nastavku saradnje i zajedničkim projektima u oblasti digitalizacije, sajber bezbjednosti i lokalnog razvoja.

Bonus video: